Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa769
mod_vvisit_counterTegnap1621
mod_vvisit_counterEz a hét2390
mod_vvisit_counterMúlt hét6464
mod_vvisit_counterEz a hónap15295
mod_vvisit_counterMúlt hónap29247
mod_vvisit_counterÖsszesen3280621

Online látogatók: 21
Az Ön adatai: 54.90.217.44
,
Mai nap: 2018 jan. 16.

Közbiztonság

Készüljünk a télre!

Közeledik a tél, már az idei első hó le is hullott. A hóeltakarítás és a síkosságmentesítési feladatok hatékony ellátása érdekében Budakeszi Város Önkormányzata megbízta a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft.-t a hóeltakarítási ütemterv elkészítésével és a munka elvégzésével.

1506 alkalommal olvasva

Hajtóvadászat Budakeszin

A Pilis Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete hajtóvadászatot rendez az 5719-es kódszámú ?Budapest-Budakeszi? vadászterületen. A vadászat időpontja: 2013. augusztus 22-től október végéig, minden héten csütörtökön 7-15 óra között.

1840 alkalommal olvasva

Hasznos tanácsok a kánikula idejére

Az utóbbi években többször figyelhető meg rendkívüli, gyakran hosszantartó meleg időjárás hazánkban. A kánikula bárkinek okozhat egészségi panaszokat (fejfájás, szédülés), vagy kellemetlen tüneteket, rosszullétet, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Ilyenek például a csecsemők és a kisgyermekek, a 65 évnél idősebbek, vagy a szívbetegségben és magas vérnyomás betegségben szenvedők. Nagyon fontos, hogy ők ? panaszaikkal azonnal forduljanak orvoshoz.

1603 alkalommal olvasva

Segítség, zűrben vagyok!

Bárcsak azonnal mondanád, hiszen féltelek, segíteni akarok Neked! De Te azt mondod: futok a munkám után, nem törődöm Veled, és különben sem értelek meg. Biztosan oka van, hogy így érzed, hiszen nem látod az én problémáimat, a mindennapi harcaimat a munkahelyemen, a kétségbeesett erőfeszítéseimet a háztartásban, a családban... Hol vagyok ebből én? ? kérdezed, és ha azt mondom: mindenhol, érted csinálom, csak legyintesz. Inkább szánnál rám egy kis időt, többre mennék vele, gondolod. Hidd el, igyekszem, de ennél több nem telik tőlem. Ez pedig kevés, zűrben vagyok! Most mi a csodát csináljak???

1827 alkalommal olvasva

Lessük a medvét!

Ingyenes Medve-látogató szakvezetések 2013 februárjában a Budakeszi Vadasparkban! Bejelentkezés szükséges!

1516 alkalommal olvasva

24 órás segélyhívó szám

A Budakeszi 24 órás Városi ügyelet mobil telefonszáma megváltozik. Az eddigi 06 (30) 621-2092 telefonszám 2013. január 31-éig még hívható lesz, de párhuzamosan a helyébe lép az új telefon, a 06 (20) 626-2092 szám, melyen változatlanul fogadjuk Budakeszi lakóinak panaszbejelentéseit. A  06 (23) 777-107 internetes segélyhívó továbbra is működik, elsősorban éjszaka és munkaszüneti napokon.

1850 alkalommal olvasva

Mindig tartsunk otthon egy hétre való élelmiszert!

A tél beköszöntével szeretnénk felhívni a figyelmüket néhány olyan hasznos tanácsra, melynek betartásával magunk, szeretteink és lakókörnyezetünk életét, testi épségét, anyagi biztonságát védhetjük. Nagy szerepünk lehet abban, hogy többek között a kihűléses haláleseteket megelőzzük. Mindenki segíthet, ha több figyelmet fordít a környezetében élőkre, elsősorban a magányosan élő idős emberekre és az utcára szorult hajléktalanokra.

 

2162 alkalommal olvasva

Előadás az életmentésről

A Közbiztonsági, Környezetvédelmi és Közellátási Bizottság szervezésében az Erkel Ferenc Művelődési Központban rendezték meg az alapvető életmentés, valamint a defibrillátor szakszerű használatát bemutató előadást, melyet dr. Dömötör György sebész főorvos úr tartott. A közel kétórás előadáson elsajátíthattuk az életmentés legfontosabb elemeit, Ambu babán gyakorolhattuk az újraélesztés technikáját.

1802 alkalommal olvasva

Zebra épül a Márity utcában

Elindult az iskolaszezon. Ezzel egy időben megkezdődött a biztonságos gyalogosközlekedést szolgáló zebrák építése:

Budaörsi út ? Pátyi út csomópont,

Dózsa György tér, a rendőrség/okmányiroda épülete és az élelmiszer-áruház között, valamint

a Zichy Péter utcánál az óvoda/élelmiszer-áruház és a sportpálya között ? tudtuk meg dr. Csutoráné dr. Győri Ottiliától, Budakeszi polgármesterétől, aki elmondta, hogy az önkormányzat azon van, hogy a zebrákkal kapcsolatos munkálatokat minél hamarabb befejezze.

1753 alkalommal olvasva

Közvilágítási fejlesztések

Budakeszi egyes területein a közvilágítás helyzete nem kielégítő. Bizonyos területeken csupán egy-egy lámpatest hiányzik, egyes utcákban pedig egyáltalán nincs közvilágítási hálózat. Az önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal az elmúlt hónapokban sikeres és eredményes tárgyalásokat folytatott az ELMŰ-csoport tagvállalataival.

1824 alkalommal olvasva

A tolvajok loptak, a BVV segített

Fémtolvajok folyóka rácsokat loptak el a budakeszi Petőfi Sándor utcából. A kár kb. egymillió forint.

1696 alkalommal olvasva

II. fokú hőségriadó

Dr. Paller Judit országos tiszti főorvos  2013. 06. 17-én 12:00-tól 2013. 06. 21-én 24:00-ig  II. fokú hőségriasztást rendelt el. Az alábbiakban egészségvédelmi óvintézkedésekre és a mellékletben csatolt hasznos tanácsokra hívjuk fel a figyelmet.

1594 alkalommal olvasva

Egy chip-et szeretet és odafigyelés

Szilveszterkor igencsak hangos volt a város a petárdáktól és tűzijátékoktól, ami sokaknak élmény és jó szórakozás, de szeretett négylábú társaink nagyon megszenvedik ezt a napot, csakúgy, mint augusztus 20.-át. Háziállatainknak sokkal kifinomultabb a hallása, mint az embereknek, ezért számukra annyira megterhelő lehet a hangos és folyamatos durrantás, hogy ijedtükben elszaladnak, elszöknek otthonról vagy akár sétáltatás közben.

1746 alkalommal olvasva

Gyalogosérzékelőt telepítettek Budakeszin

24 helyszínen (Budaörs, Göd, Sződliget, Kerepes, Monorierdő, Visegrád, Maglód, Taksony, Budakeszi, Pilisszentiván, Budakalász, Fót, Pomáz, Nagytarcsa, Pécel, Isaszeg és Halásztelek településeken) gyalogosérzékelő rendszereket telepítettek a szakemberek a jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyekre, több mint bruttó 10 millió forint értékben. A forgalomtechnikai beruházásaink során a gyalogos átkelőhelyeket Budakeszin a Temető utcában, Budaörsön pedig a Szivárvány utcában érintette a fejlesztés.

1631 alkalommal olvasva

Az iskolakerülők a rendőrségen köthetnek ki

Tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett foglalkozástól engedély nélkül távolmaradó, vagy onnan engedély nélkül eltávozó 14. életévét be nem töltött tanulóval szemben rendőri intézkedés alkalmazható.

1782 alkalommal olvasva

Jövőre kötelező a kutyajelölés - Elektronikus chip a kutyáknak

A jövő év elejétől a négy hónaposnál idősebb kutyák csak elektronikus csippel megjelölve tarthatóak ? hívja fel a kutyatartók figyelmét a Vidékfejlesztési Minisztérium.

2023 alkalommal olvasva

JELENTKEZÉS POLGÁRI VÉDELMI SZOLGÁLATRA

Csatlakozzon hozzánk, legyen tagja egy olyan csapatnak, melyben mindenki egy céllal dolgozik: önzetlenül segíteni a bajban!

 

1554 alkalommal olvasva

Egy hír margójára, melyre egész Európa felkapta a fejét

2011. november 18-án megjelent írásunkban, arról tudósítottuk olvasóinkat, hogy a Csillebércen működő izotópgyár kéményén keresztül hónapokon át az elvártnál nagyobb mértékben szökött a jód-131 izotóp, amely hozzájárult a Közép-Európa légterében mért magasabb radioaktív sugárzáshoz. Mi történt tavaly november közepe óta, a csillebérci radioaktív jódkibocsátás ügyében?

2422 alkalommal olvasva
Ma 2018. január 16., kedd, Gusztáv napja van.