Polgármesteri köszöntő 2024. március

Kedves Budakesziek!

Június 9-én lesznek az önkormányzati és európai parlamenti választások. Köszönöm a budakeszi lakosoknak az eddigi bizalmat és ezúton is szeretném bejelenteni, hogy újraindulok képviselő- és polgármesterjelöltként a választásokon. Hivatásomat eddig is teljes odaadással és lendülettel, legjobb szakmai tudásom alapján végeztem. Ezt a felemelően szép munkát így szeretném a jövőben is folytatni. Budakesziért szívvel, lélekkel!

Folytatjuk a fejlesztéseket Budakeszin
A választások miatt nem áll meg az élet, építjük a Patak utcai kerékpáros és gyalogos hidat. A Paplanhát utcai játszótér bővítése, felújítása is folytatódik a budakeszi kisgyerekes családok érdekében. Hamarosan megkezdjük a Lidl melletti önkormányzati területünkön egy teljesen új játszótér építését is. Három új zebrát is kialakítunk, átadunk, kettőt a Patak utcai körforgalomnál, egyet pedig a Pátyi útnál.

Utakat újítunk fel és építünk
A BVV Kft. megkezdte a télen megrongálódott utak kátyúzását, sok helyen aszfaltkivágásokkal javítjuk a burkolatot, többek közt a Gyöngyvirág és a Tiefen-weg utcában is. A Gábor Áron utca és az Őr utca felső szakaszát még a tavasz folyamán megépítjük, teljesen felújítjuk. Idén megépítjük a Darányi utcát. Felújítjuk a Megyei utat teljes hosszában. A Napsugár u. – Gábor Áron u.- Makkosi út kereszteződését átalakítjuk. A Meggyes utcát és a Rákóczi utca alsó szakaszát is teljes egészében felújítjuk.

Útépítési rendelet és járdaépítési pályázat a lakosoknak
Önkormányzatunk útépítési rendeletet alkotott, amely alapján, ha az érintett lakosok úgy döntenek, hogy útépítési társulás formájában fordulnak az önkormányzathoz, akkor az önkormányzat támogatja a megvalósítást, és azokban az utcákban hamarabb megépülhet az aszfaltos út, amire esetleg később kerülne sor. A rendeletről a 41. oldalon olvashatnak ebben a lapszámban. A lakossági járdaépítési pályázatot újból kiírtuk, a beadási határidő április 30. A pályázati anyagokat innen letölthetik.
A civil szervezetek támogatására idén is pályázatot írtunk ki, a beadási határidő április 15., a dokumentációt itt megtalálják.
Támogatjuk a környezetszépítő lakossági összefogásokat is, ezért pályázatot írtunk ki „A mi utcánk, ó, de szép” címmel a budakeszi utcaközösségek részére. A pályázatot megnyerő utcaközösség részére 500 000 Ft összegű tárgyjutalmat ad önkormányzatunk. A beadási határidő április 15. A pályázati kiírás itt érhető el.

Tovább bővítjük az egészségügyi ellátást Budakeszin
Harminc járóbeteg szakellátást vehetnek igénybe helyben a budakesziek, és nem állunk meg a fejlesztésekkel, áprilisban megnyitjuk a mammográfiai és emlőcentrumot is. Arra biztatom a budakeszi hölgyeket, hogy vegyék majd igénybe új ingyenes egészségügyi szolgáltatásunkat.

Egészségnap a közösségi téren
A szűrővizsgálatok életet menthetnek, ezért idén is lesz egészségnap, április 5-én, pénteken a művelődési házunk melletti közösségi téren, életmód- és egészséges étkezési tanácsadással. Az egészséges életmódra ilyen módon is szeretnénk felhívni a figyelmet. Mindenkit várunk szeretettel!

Zöld Budakeszi
Hamarosan nyílik a hulladékudvarunk, az üzemeltető Depónia Nonprofit Kft. ígérete szerint májustól már ide vihetik a budakeszi lakosok a veszélyes hulladékot. Az idei fenntarthatósági témahetet április 22-27. között tartjuk, hétfőre virágpalánta osztást szerveztünk, tematikus előadások is lesznek, többek közt faültetési és komposztálási tudnivalókról, és természetesen pénteken szemétszedési akció is lesz. Jelentkezhetnek már a budakeszi lakosok fakomposztálókra is a BVV Kft. honlapján. 1 m3-es ládákat igényelhetnek a jelentkezők, az önköltségi ár bruttó 5800 Ft, ami a kiszállítás díját is tartalmazza.
A köztereinken, a parkjainkban már több helyen nyílnak a tavaszi virágok. Köszönöm a BVV Kft. munkatársainak a gondos munkát és a karbantartást.

Tisztelettel:

dr. Győri Ottilia
Budakeszi Város polgármestere

Megosztom a cikket