Budakeszi aranyérmek a röplabda diákolimpián

BUDAKESZIRE KERÜLT MIND A FIÚ, MIND A LÁNY ARANYÉREM A RÖPLABDA „B” KATEGÓRIÁS DIÁKOLIMPIA® ORSZÁGOS DÖNTŐN
Idén 30. alkalommal került megrendezésre a sportágban a „B” kategóriás, tehát versenyengedéllyel nem rendelkező diákok országos döntője.
Debrecen látta vendégül idén azt a közel 500 diáksportolót, akik röplabdában megmérkőztek a diákolimpiai bajnoki címért. A folyamatosan növekvő létszámú versenyre idén több mint 440 csapat nevezett több mint 6500 diákkal, közülük a vármegyék nyertesei kapták meg a lehetőséget az országos döntőn való szereplésre. Öröm látni, hogy jónéhány iskolában nagy népszerűségnek örvend a sportág, és amatőr szinten is mindkét nemben el tudnak jutni a csúcseseményig. Ez idén 7 iskolának is sikerült. Kiemelkedik közülük a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium, amely óriási bravúrral mindkét nemben elvitte az aranyérmet, így idén ők lettek az abszolút győztesei a versenysorozatnak.
A Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület által szervezett eseményt Tasi Sándor és dr. Szekeres Antal címzetes főjegyző nyitotta meg dr. Erdős Dániellel, az MDSZ ügyvezető igazgatójával.
 
A versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a dobogós helyezéseket:
Fiúk:
I. Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium
II. Veszprém, Lovassy László Gimnázium
III. Budapest, Berzsenyi Dániel Gimnázium
 
Különdíjasok:
Legjobb támadó: Seress Péter (Budapest Berzsenyi Dániel Gimnázium)
Legjobb előkészítő: Nagy Zsombor (Veszprém Lovassy László Gimnázium)
Legtechnikásabb játékos: Szabó Jenő (Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium)
Legjobb felkészítő, testnevelő: Szabó József (Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium)
 
Lányok:
I. Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium
II. Békéscsaba, Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium
III. Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium
 
Különdíjasok:
A legjobb támadó: Mrenkó Sára, Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium
A legjobb előkészítő: Horváth Regina, Sopron, Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium
A legtechnikásabb játékos: Gulyás Csenge, Váci Madách Imre Gimnázium
A legjobb felkészítő, testnevelő: Balogh Dániel, Budakeszi, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium
 
A részletes végeredmény megtekinthető a www.doeredmenyek.hu oldalon, a fotók pedig a Diákolimpia® Facebook oldalán. A 2023/2024. tanévi Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program 40 millió forintos támogatásával valósulnak meg. Az országos döntőkön résztvevő tanulók és felkészítő tanáraik 5 000 Ft értékű Hervis utalványt kapnak. (forrás: https://www.diakolimpia.hu/hirek )
 
Csapattagok
Lányok: Frank Villő, Bodnár Maja, Varga Blanka, Harmati Zselyke, Mrenkó Sára, Csallai Panna, Sáska Luca, Matkó Juli, Takács-Cordova Carolina, Földváry Kata, Illés Noémi, Major Villő ( Nagy Blanka, Balogh Dániel)
 
Fiúk: Győrfi Péter, Sáska Máté, Liebmann Marcell, Bara Milán, Szabó Jenő, Botos Levente, Nagy András, Laky Péter, Szabó Roland, Oláh Kristóf, Vajer Csongor, Marik János (Szabó József, Bunda Olivér) Fotó: Jelli Márk és Frank Iván
 
Megosztom a cikket