Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa706
mod_vvisit_counterTegnap1013
mod_vvisit_counterEz a hét706
mod_vvisit_counterMúlt hét7220
mod_vvisit_counterEz a hónap23833
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3586259

Online látogatók: 19
Az Ön adatai: 54.225.26.44
,
Mai nap: 2018 okt. 22.

Természet

Budakeszin is tarol a puszpángmoly

Budakeszin szinte lehetetlen találni olyan puszpángbokrot, amit ne lenne letarolva. A selyemfényű puszpángmolyt (Cydalima perspectalis) hazánkban első ízben 2011 őszén figyelték meg, és néhány év alatt elterjed az egész országban.

1793 alkalommal olvasva

Kerékpáros Zöldút-túra

A Budavidék Zöldút Szövetség idén is megrendezi hagyományos tavaszi kerékpár túráját, május 9-én.

A 2015 évi célpont Zsámbék. A környék településeiről indulnak kerékpárral a helyi érdeklődők egy-egy túravezető segítségével.

 

1568 alkalommal olvasva

Virágos körforgalom

Sokan szeretnénk, hogy Budakeszi minél barátságosabb, minél otthonosabb arculatot öltsön. Lakosként egy olyan települést szeretnénk ahová jó érzés hazajönni, turistaként pedig ellátogatni.

 

1513 alkalommal olvasva

Nincs leopárd a Budai-hegységben


2015. április 1-jén a WWF Magyarország közösségi oldalán napvilágot látott egy hír, mely szerint leopárdot láttak a Budai-hegységben, amely a Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt terület. A hírt a WWF áprilisi tréfának szánta, amit később ugyanezen az oldalon nyilvánvalóvá is tett.

1345 alkalommal olvasva

Valentin-nap a Budakeszi Vadasparkban

Míg az embereknél egy pohár vörösbor, egy gyertyafényes vacsora és az andalító zene az ideális randevú hozzávalói, addig az állatvilág képviselői más udvarlási technikákra esküsznek. Az állatok párkereső praktikái ugyanis ennél sokkal, de sokkal látványosabbak. És hangzatosabbak: mélyen búgó orgánum, öblös ordítás, hatalmas agancsok, és talán még egy kis szőrtépés is belefér.

1310 alkalommal olvasva

Hajtóvadászat

A Pilis Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete hajtóvadászatot rendez az 5719-es kódszámú ?Budapest-Budakeszi? vadászterületen. A vadászat pontos helyszíne: Budakeszi, Solymár, Nagykovácsi valamint Budapest II, III. XII. kerületei.

1423 alkalommal olvasva

A hulladékszállítás a nemzeti ünnepen is működik

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a Depónia Kft által végzett hulladékszállítási rend, az október 23-i nemzeti ünnepünkön (csütörtökön) és október 24-én (pénteken) változatlanul működik.

913 alkalommal olvasva

Megszűnt a haszonélvezeti jog

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. május 1-jén a törvény erejénél fogva megszűnt a mező- és erdőgazdasági földekre, nem közeli hozzátartozók között, szerződéssel alapított haszonélvezeti jog, továbbá használat joga (a továbbiakban együtt: haszonélvezeti jog).

1046 alkalommal olvasva

A Kecske-hegyi kaptárkövek - túrabeszámoló

A Budakeszi Idegenforgalmi Pont szervezésében április 25-én, szombaton - idén első alkalommal - ismét tematikus túrára indultunk. Túránk célpontja a tavaly októberben kiemelt természetvédelmi oltalom alá került rejtélyes kultúrtörténeti emlékek közül a budakeszi Kecske-hegyi kaptárkövek felkeresése volt.

 

3517 alkalommal olvasva

Kirándulás a rejtélyes kaptárkövekhez

Az Idegenforgalmi Információs Pont rendszeresen szervez ismeretterjesztő túrákat Budakeszi környékén, melyek nagy sikert aratnak a csoportos kirándulást kedvelők körében. A következő túra szombaton Budakeszi rejtélyes kaptárköveihez vezet!

 

1559 alkalommal olvasva

Hajtóvadászat

A Pilis Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészete terelővadászatot rendez az alábbi vadászterületeken:

Budakeszi, Nagykovácsi, Solymár, Budaörs, valamint Budapest II, III. XII. kerületei. A vadászat időpontjai 2015. április hónapban az alábbi napokon lesznek: 2015. 04. 02., 04.09., 04.16. 04.23., 04.30.

1358 alkalommal olvasva

Gombaismereti tanfolyam

A Budakörnyéki Naturpark Egyesület szervezésében 2015. április 1-jétől Gomba-plusz+ tanfolyam indul Pesthidegkúton. A tavalyi sikeres kurzuson már megismert gombák rövid áttekintése után most újabb 100 gombafajt ismerhetnek meg a hallgatók.

1377 alkalommal olvasva

Téli sportok a szabadban és az erdőben

Egyelőre nem mindenütt hullott még a téli sportoláshoz szükséges mennyiségű hó, a hideg azonban már megérkezett, így egyre többen indulnak a Budapest környéki erdőkbe gyalog és szánkóval egyaránt. A Pilisi Parkerdő Zrt. éppen ezért rövid áttekintést szeretne nyújtani arról, milyen lehetőségek várják a télen is sportolni vágyókat, s hogy melyek a szabadban folytatott téli sportolás legfontosabb szabályai.

 

1184 alkalommal olvasva

Védetté nyilvánítják a magyarországi kaptárköveket

November 4-én életbe lép a magyarországi kaptárkövek, így a budakeszi Kecske-hegy védelméről szóló rendelet. A kaptárkő olyan természetes állapotú vagy ember alakította sziklaalakzat, melynek felületén egy vagy több faragott, kultúrtörténeti jelentőségű fülke, esetenként egyéb megmunkálás látható.

 

1173 alkalommal olvasva

A hideg-völgyi parkoló és pihenőhely átadása

Átadták a Budakeszit és Telkit összekötő út melletti új erdei pihenőhelyet és parkolót a Nagy-Kopaszon található Csergezán Pál-kilátó közvetlen közelében. A most befejezett beruházás nemcsak a természetjárók kényelmét, hanem a biztonságukat is szolgálja.

1532 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. október 22., hétfő, Előd napja van.