Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa410
mod_vvisit_counterTegnap879
mod_vvisit_counterEz a hét5432
mod_vvisit_counterMúlt hét5239
mod_vvisit_counterEz a hónap19691
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3442188

Online látogatók: 18
Az Ön adatai: 54.92.150.98
,
Mai nap: 2018 jún. 24.

Természet

Tűzvédelem az aratás idején

A nyári betakarítási munkák amellett, hogy nagy igénybevételt jelentenek a mezőgazdaságban dolgozóknak, igen tűzveszélyes is. Arra kellő körültekintéssel kell felkészülni, különösen fontos a betakarítási munkálatokban részt vevő erőgépek tűzvédelme, az aratásra, illetve a tarló és növényi hulladékok égetésére vonatkozó szabályok ismerete, betartása.

928 alkalommal olvasva

Az illegális szemétlerakást a törvény bünteti

Július 20-ára virradó reggelre ismeretlen tettesek körülbelül 30 zsák háztartási hulladékot és sittet helyeztek el és szórtak szét a Mária-szurdok Natura 2000-es védett természetvédelmi terület bejáratánál. A Bodzás-árok bejáratánál elhelyezett szemetelés elleni táblát is kitörték.

975 alkalommal olvasva

Veszélybe került az Európai Bölény Fajmegmentő Program?

A Budakeszi Vadasparkba az Európai Bölény Fajmegmentő Program keretén belül, Lengyelországból érkezett három bölény közül az egyik nőstény elpusztult.

851 alkalommal olvasva

Közös gondolkodás a létesülendő Budakörnyéki Natúrpark feladatairól + TV felvétel

A Pilis Parkerdő Zrt. (PP Zrt.) és a Budakörnyéki Natúrparkért Egyesület (BNE) az ezév februárjában történt együttműködési megállapodás megkötése után megkezdte az egyeztetéseket, a sokak által várt Budakörnyéki Natúrpark megalapításáról. Ennek egyik újabb állomásaként 2013. április 9.-én a két szervezet egy vitafórumot tartott a Budakeszi úton található Erdészeti Információs Központban.

1134 alkalommal olvasva

Június 22-e, a Nemzetközi Parlagfű Nap

Közeledik a parlagfű virágzás kezdete, amely számos allergiában szenvedő életét megkeseríti. Az allergén gyomnövény elleni védekezést még a virágzás előtt el kell kezdeni!

986 alkalommal olvasva

Sorozatos gyermekáldás a Budakeszi Vadasparkban

A Budakeszi Vadasparkba is beköszöntött a várva-várt bébi-bumm! Először a muflon kifutó változott eseménydús és kalandokkal teli óvodává, majd a vaddisznó kocánk nézett anyai örömök elé. A négy csíkos hátú kismalac sokszor próbára teszi az anyuka türelmét, de cukiságukat látva érthető, hogy nem lehet rájuk sokáig haragudni.

1126 alkalommal olvasva

Aki egy fát ültet, unokáira gondol

Polgármester asszonyunk aktív közreműködésével fákat ültettek a Meggyes utca környékén. Egy kocsányos tölgy csak egyike volt annak a 30 fának (és 10 új bokornak), amelyeket a városüzemeltetés emberei ültettek ezen a szép szombat délelőtt.

858 alkalommal olvasva

Szúnyogirtás? csak természetesen!

Itt a tavasz, sőt(!) az átmenet nélküli nyár. És vele a szúnyogok!  Van néhány természetes megoldás ellenük.

944 alkalommal olvasva

Holnaptól hőségriadó

Szerdán 0 órától péntek 24 óráig másodfokú hőségriadót rendeltek el. Tilos tüzet gyújtani. Vasárnap és hétfőn lesz a legmelegebb.

 

979 alkalommal olvasva

Igazi kánikula lehet a héten

A héten nem valószínű csapadék és fokozatosan melegszik az idő, vasárnap már 40 fok közeli maximumokra lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

1092 alkalommal olvasva

Sikerült megfékezni a perbáli tüzet

Három hektáron égett a bozótos, füves aljnövényzet a Pest megyei Perbál határában kedd délután. A tűz a település szélén keletkezett, lakóházakat is veszélyeztetett ? közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

844 alkalommal olvasva

Erdei kalózokat várunk kalandozni!

Ki ne hallott volna erdei kalózokról, akik félelmet nem ismerve dacolnak a magassággal és az égig érő fák lombkoronáiban hősiesen veszik az akadályokat?! A természet erőire, mélységre és gravitációra fittyet hányva teszik meg a kalandokkal teli kötélpálya utat fától fáig, amely nem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek alulról látszik?  Végre eljön a nagy nap, amit úgy vártunk mindannyian! Terveink szerint a 2013. július 15-i héten megnyitja kapuit a Budakeszi Vadaspark bejáratánál található ?Erdei Kalóz Kalandpark?!

1038 alkalommal olvasva

"Virágos Budakesziért" 2013

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhívja a város lakóit, hogy saját, közvetlen környezetük tisztán és rendben tartásával, rendezésével, az épülethomlokzat felújításával, utcai, kerti virágok, dísznövények és virágos cserjék ültetésével, utcai ablakokba, balkonokra cserepes virágok elhelyezésével járuljanak hozzá lakókörnyezetük csinosításához.

1094 alkalommal olvasva

Megszavazták az erdei kerékpározás és lovaglás új szabályozását

Az Országgyűlés a mai napon a gyalogos turistákkal azonos szabályokat terjesztette ki az erdőben lovaglókra és kerékpározókra, akik ott eddig csak a nekik kijelölt utakat járhatták, ellenkező esetben folyamatos szabálysértést követtek el, melyet több esetben is büntetett hazánkban a hatóság. Ez egy régóta húzódó problémának vetett véget, amely nagyon sok embert, Budakeszi környékén kiemelten is érintett.

1243 alkalommal olvasva

Tilos a fecskefészek leverése

 

Az apró sárgolyókból építkező fecskék költését az építőanyag-hiány, a régi fészkek megrongálódása, leesése vagy leverése alapvetően megnehezíti. Budakeszire is visszajáró vendégeink életét megkönnyíthetjük egy kis figyelemmel, törődéssel.

3039 alkalommal olvasva
További cikkeink...
Ma 2018. június 24., vasárnap, Iván napja van.

Következő programok