Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa927
mod_vvisit_counterTegnap919
mod_vvisit_counterEz a hét7134
mod_vvisit_counterMúlt hét9022
mod_vvisit_counterEz a hónap23041
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3585467

Online látogatók: 14
Az Ön adatai: 54.158.208.189
,
Mai nap: 2018 okt. 21.

Közös BÖT-szándék - Legyen kiemelt turisztikai térség a Zsámbéki- és a Nagykovácsi-medence!

 

A Budakörnyéki Önkormányzati Társulás polgármestereinek október 3-i, szerdai ülésén döntöttek arról, hogy támogatják a Zsámbéki-, és a Nagykovácsi-medence, és ezen belül a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás településeinek kiemelt turisztikai térséggé nyilvánítását.

 

A BÖT polgármesterei felkérték az elnököt, hogy ez ügyben keresse meg a Turisztikai Ügynökség Zrt-t, és a szükséges előkészítő intézkedéseket tegye meg.

 

A BÖT Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő támogatását kérte az ügyben. A tét az, hogy a térség érintett települései is hozzáférhessenek a turisztikai fejlesztésekre vonatkozó pályázati forrásokhoz.

 

A BÖT ülésen megtárgyalták az agglomerációs közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos lehetőségeteket is, és szorgalmazták az ügyben a közös fellépést, a térségre vonatkozó egységes közlekedésfejlesztési tanulmány elkészítését.

 

A polgármesterek az ülésen elfogadták az I. Budakörnyéki Sörfesztiválról szóló beszámolót is, illetve megosztották tapasztalataikat a bölcsődei elhelyezéssel kapcsolatban. A beszámolókból kiderült, a társulás tagtelepülésein eltérőek a megoldások, nagyrészt a lakosságarányhoz, illetve az adott önkormányzat költségvetési lehetőségeihez igazodva.

Ma 2018. október 21., vasárnap, Orsolya napja van.