Polgármesteri köszöntő 2024. április

Kedves Budakesziek!

Virágpalánta-osztással indult a Fenntarthatósági témahét Budakeszin. A Zöld Munkacsoport aznapi ülésén is azért dolgoztunk, hogy még szebb, zöldebb és élhetőbb legyen Budakeszi.

Az önkormányzatunk elsők között jelentkezett az illegális hulladéklerakások felszámolására és megelőzésére kiírt országos pályázaton. 71 millió Ft-ot igényeltünk, amiből kamerákat, útzáró sorompókat is felállíthatunk. A pályázatok elbírálása nyár elején várható. A hulladékudvarunk üzemeltetője, a Depónia Nonprofit Zrt. megerősítette, hogy az engedélyezési eljárás folyamatban van, a nyitás májusban várható.

A Föld napján nyitottuk meg a Keszi-Art Egyesület Feltámadás című csoportos kiállítását is a művelődési házunkban. A május 9-ig látható sokszínű művészi alkotások is azt tükrözik, hogy a Budakeszi közéletében aktív szerepet vállaló egyesület 2012 óta tartó története is a folyamatos megújulásról szól. Köszönöm Dévényi János elnöknek, dr. Darkó Jenő elnök-helyettesnek, Vágvölgyi Attila titkárnak és az egyesület minden tagjának, hogy az elmúlt több mint egy évtized alatt alkotásaikkal, kiállításaikkal jó hírét vitték Budakeszinek.

Megnyitjuk a budakeszi Emlőcentrumot

Évek óta azon dolgozunk, hogy a mammográfiai szűréseket Budakeszire hozzuk. Sikerrel jártunk: önkormányzatunk támogatásával május 3-án 10 órakor megnyitjuk a budakeszi Emlőcentrumot! Elsődlegesen a budakeszi hölgyeknek biztosítjuk a szűrővizsgálatokat a Budakeszi Egészségügyi Központ Fő utca 8. szám alatti új szakrendelőjében.

A vizsgálatokra orvosi beutalóval, időpontfoglalást követően kerülhet sor. Itt a mammográfiás vizsgálat mellett szükség esetén ultrahangvizsgálatot és szövetmintavételt is végeznek. Minél több hölgy éljen az ingyenes lehetőséggel a saját egészsége érdekében!

Bővítettük a Paplanhát utcai játszóteret, és újat is építünk Május 4-én átadjuk a felújított és kibővített Paplanhát utcai játszóteret. Új játszóeszközöket: mászókat, kötélpályát és új hintákat is telepítettünk, a gyerekek biztonsága érdekében a bővített területet körbekerítettük. A „Patak Park” új játszótér kiviteli tervei elkészültek, a lakossági javaslatokat is figyelembe vettük. A kivitelezésre idén sor kerül.

Folytatjuk a városi fejlesztéseket

A Budakeszinek megítélt Top Plusz pályázati forrásokból többfunkciós rendezvényközpontot is építünk. A közösségi téren tervezett beruházásról május 16-án 18 órai kezdettel tervismertető lakossági fórumot tartunk a művelődési házban. Az építkezés során a művelődési házunkat is energetikailag korszerűsítjük, „átöltöztetjük”, és a közösségi teret is rendezzük.

Május 3-tól kezdődnek a ballagások, május 6-tól pedig az érettségi vizsgák. Minden érintett budakeszi diáknak a legjobbakat kívánom!

Május 5-én, vasárnap: anyák napja. Tisztelettel és szeretettel köszöntök minden budakeszi édesanyát, nagymamát, dédnagymamát!

Tisztelettel:

dr. Győri Ottilia
Budakeszi Város polgármestere

Csatolmányok

Megosztom a cikket