Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa196
mod_vvisit_counterTegnap914
mod_vvisit_counterEz a hét4537
mod_vvisit_counterMúlt hét9022
mod_vvisit_counterEz a hónap20444
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3582870

Online látogatók: 11
Az Ön adatai: 54.224.56.126
,
Mai nap: 2018 okt. 19.

Közgyűlés a Budakeszi Szépítő Egyesületben

Városunk egyik legnagyobb múlttal rendelkező, Budakeszi kulturális, társadalmi és közéletében az egyik legaktívabb, a legtöbb épített értéket teremtő, illetve újjáteremtő egyesület 2018. április 9-én nyolcvan fővel tartotta éves közgyűlését. A teljesség igénye nélkül az egyesület szervezőként és kivitelezőként közreműködött a Kálvária teljes felújításában, az Emlékezés Keresztjének restaurálásában, több éves munkával a temető 1. parcellájának környezetrendezésében. A német önkormányzattal és több civil szervezettel együttműködött az az I. világháborús emlékmű felújításában és az Őseink emlékére elnevezésű szobor állításában. A szervezet elnöke, Hidas Mátyás nyitotta meg a közgyűlést, tájékoztatta a tagokat az egyesület 2017. évi tevékenységéről és megköszönte az önkormányzatnak, hogy a civil szervezetek részére kiírt pályázat feltételeit egyszerűsítette. A pénzügyi beszámoló és az ellenőrző bizottság jelentését követően ismertette az egyesület 2018. évi terveit. A szervezet idén rendezi az Emlékezés Keresztjének környezetét, felújítja a Halfer család kriptáját és a római-katolikus templom melletti romkert renoválásában is szervező munkát vállal. Csatlakozik a Budakeszi Hagyományőrző Kör kezdeményezéséhez és hozzájárul a Budakeszin tiszteletre méltó, elhunyt személyek sírjának a gondozásához. Az I. világháborús emlékműhöz német nyelvű, kiegészítő táblát helyez el és együttműködik az önkormányzat nyári színházi előadásának létrehozásában és lebonyolításában.

A hozzászólások napirendi pontban többen is felszólaltak. Ennek keretében dr. Győri Ottilia polgármester tájékoztatta a közgyűlést az önkormányzat 2017. évi tevékenységéről és ismertette a megvalósulás alatt álló és tervezett beruházásokat, fejlesztéseket.

 

Budakeszi Szépítő Egyesület

 

Ma 2018. október 19., péntek, Nándor napja van.

Következő programok