Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa680
mod_vvisit_counterTegnap976
mod_vvisit_counterEz a hét680
mod_vvisit_counterMúlt hét7562
mod_vvisit_counterEz a hónap21733
mod_vvisit_counterMúlt hónap25769
mod_vvisit_counterÖsszesen3469999

Online látogatók: 44
Az Ön adatai: 54.198.77.35
,
Mai nap: 2018 júl. 23.

Biztonságosabbá válnak a zebrák

Városunk önkormányzata igyekszik mindent megtenni a közlekedés biztonságának növeléséért. Ennek érdekében már december elején két Fő utcai gyalogátkelő (Dózsa György tér, Szarvas tér) megvilágítását is felújította és megerősítette, a további Fő utcai és Temető utcai gyalogátkelőhelyek kiemelt megvilágítására vonatkozó tervezői árajánlatok bekéréséről pedig a február 22-i képviselő-testületi ülésen született döntés. Ezen túlmenően egyeztetések folynak a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel - mint a Fő utca kezelőjével - a gyalogátkelők biztonságának további növelése érdekében.

A képviselő-testület döntött arról is, hogy lépéseket tesz a város közvilágításának javítására. Ennek érdekében az üzemidőt a jelenlegi - országos közvilágítási naptár szerinti - automatikus be- és kikapcsolási rendszerről a budapesti - a mindenkori valós szürkülethez igazodó -rendszerre kívánja módosítani, melynek műszaki feltételeire 950.000 Ft + ÁFA keretösszeget biztosított, valamint vállalja az ebből eredő megemelkedett üzemeltetési költségeket is.

Felkérte továbbá a BVV Kft-t, hogy intézkedjen a Fő utcai és Temető utcai gyalogátkelőhelyekre figyelmeztető jelenlegi táblák fluoreszkáló kerettel rendelkezőkre cserélje.

Bízunk benne, hogy a fenti önkormányzati intézkedések tovább javítják a gyalogátkelőhelyek biztonságát. Ugyanakkor szeretnénk nyomatékosan felhívni minden közlekedő figyelmét az egyéni felelősségre! Nincs az a közútkezelői vagy önkormányzati intézkedés, amely teljes biztonsággal meg tudná védeni akár a gyalogosokat, akár az autósokat figyelmetlenség, vagy gyorshajtás esetén! Kérjük, hogy figyeljünk és vigyázzunk fokozottabban egymásra!

Ma 2018. július 23., hétfő, Lenke napja van.