Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa681
mod_vvisit_counterTegnap1013
mod_vvisit_counterEz a hét681
mod_vvisit_counterMúlt hét7220
mod_vvisit_counterEz a hónap23808
mod_vvisit_counterMúlt hónap41149
mod_vvisit_counterÖsszesen3586234

Online látogatók: 9
Az Ön adatai: 54.225.26.44
,
Mai nap: 2018 okt. 22.

Biztonságosabbá válnak a zebrák

Városunk önkormányzata igyekszik mindent megtenni a közlekedés biztonságának növeléséért. Ennek érdekében már december elején két Fő utcai gyalogátkelő (Dózsa György tér, Szarvas tér) megvilágítását is felújította és megerősítette, a további Fő utcai és Temető utcai gyalogátkelőhelyek kiemelt megvilágítására vonatkozó tervezői árajánlatok bekéréséről pedig a február 22-i képviselő-testületi ülésen született döntés. Ezen túlmenően egyeztetések folynak a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel - mint a Fő utca kezelőjével - a gyalogátkelők biztonságának további növelése érdekében.

A képviselő-testület döntött arról is, hogy lépéseket tesz a város közvilágításának javítására. Ennek érdekében az üzemidőt a jelenlegi - országos közvilágítási naptár szerinti - automatikus be- és kikapcsolási rendszerről a budapesti - a mindenkori valós szürkülethez igazodó -rendszerre kívánja módosítani, melynek műszaki feltételeire 950.000 Ft + ÁFA keretösszeget biztosított, valamint vállalja az ebből eredő megemelkedett üzemeltetési költségeket is.

Felkérte továbbá a BVV Kft-t, hogy intézkedjen a Fő utcai és Temető utcai gyalogátkelőhelyekre figyelmeztető jelenlegi táblák fluoreszkáló kerettel rendelkezőkre cserélje.

Bízunk benne, hogy a fenti önkormányzati intézkedések tovább javítják a gyalogátkelőhelyek biztonságát. Ugyanakkor szeretnénk nyomatékosan felhívni minden közlekedő figyelmét az egyéni felelősségre! Nincs az a közútkezelői vagy önkormányzati intézkedés, amely teljes biztonsággal meg tudná védeni akár a gyalogosokat, akár az autósokat figyelmetlenség, vagy gyorshajtás esetén! Kérjük, hogy figyeljünk és vigyázzunk fokozottabban egymásra!

Ma 2018. október 22., hétfő, Előd napja van.