Get Adobe Flash player

Látogatóink

2010. november 20. óta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa119
mod_vvisit_counterTegnap1159
mod_vvisit_counterEz a hét119
mod_vvisit_counterMúlt hét6181
mod_vvisit_counterEz a hónap20559
mod_vvisit_counterMúlt hónap33384
mod_vvisit_counterÖsszesen3443056

Online látogatók: 17
Az Ön adatai: 54.162.165.158
,
Mai nap: 2018 jún. 25.

Gyalogosérzékelőt telepítettek Budakeszin

24 helyszínen (Budaörs, Göd, Sződliget, Kerepes, Monorierdő, Visegrád, Maglód, Taksony, Budakeszi, Pilisszentiván, Budakalász, Fót, Pomáz, Nagytarcsa, Pécel, Isaszeg és Halásztelek településeken) gyalogosérzékelő rendszereket telepítettek a szakemberek a jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyekre, több mint bruttó 10 millió forint értékben. A forgalomtechnikai beruházásaink során a gyalogos átkelőhelyeket Budakeszin a Temető utcában, Budaörsön pedig a Szivárvány utcában érintette a fejlesztés.

 

 

 

A beruházás lényege, hogy amennyiben a gyalogosok zöld jelzést kapnak, a rendszer meghosszabbítja a szabad jelzésüket, ha még gyalogosmozgást érzékel, megnövelve a biztonságos átkelés lehetőségét a járókelők számára. Több helyszínen iskolák közelébe telepítették a korszerű forgalom-befolyásoló rendszert, így például amikor gyermekcsoport halad át a zebrán, a rendszer érzékeli ezt és hosszabb zöld-időt biztosít ahhoz, hogy a hátul haladók is biztonságosan átérhessenek.

 

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közelmúltban összesen több mint bruttó 67 millió forint értékben hajtott végre forgalomtechnikai beruházásokat Pest megyében. A program keretében többek között 7 csomópontba forgalomfigyelő webkamerákat telepített a közútkezelő, bruttó 9,1 millió forintot meghaladó értékben. Emellett Szentendrén a 11-es főút, valamint Gödöllőn a 3-as főút átkelési szakaszán a társaság által üzemeltetett jelzőlámpás csomópontokban a régi hagyományos égőket korszerű és energiatakarékos LED izzókra cserélték, melynek köszönhetően a lámpák áltál generált villanyszámla a tizedére csökkent. Ezen típusú beavatkozások összesen mintegy bruttó 29 millió forintba kerültek.

 

 

Ezen kívül új távfelügyeleti rendszert kaptak a 11-es főút Szentendre átkelési szakaszán található csomópontok, amely egy későbbi fejlesztéssel alkalmassá válhat majd arra, hogy a teljes településen az átkelési forgalmat aktívan vezérelje, így a legforgalmasabb magyarországi közúton a közlekedést felgyorsítsa és biztonságosabbá tegye. Átprogramozták a 3-as főút jelzőlámpáit, illetve Gödöllőn a Tessedik Sámuel és a Táncsics Mihály utca kereszteződésénél a szakemberek kicserélték a jelzőlámpák vezérlőit, amely beavatkozások leginkább az üzembiztonság miatt fontosak.

 

Pécsi Norbert Sándor

szóvivő

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs főosztály

Ma 2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van.

Következő programok