Év: 2011

A Himnusz szobor angyala

Képzőművészként életem folyamán sok-sok angyalkát készítettem, de most egy olyan történetről szeretnék beszélni, ahol nem a gondolataimmal, szívemmel, lelkemmel, kezemmel készült angyalkákról van szó. Évekkel ezelőtt, mikor a Himnusz szobrán dolgoztam, egy barátom által eljutottam egy vidéki városba, annak is az egyik templomába, hogy az ottani tiszteletessel beszéljek.

 

(tovább…)

Megosztom a cikket

Ministráns karácsony

A budakeszi Ministráns Karácsony december 23.-án került megrendezésre a Szent László házban. Ezen a különleges eseményen 41 ministráns vett részt.

 

(tovább…)

Megosztom a cikket

Szeleczky Csaba akolitussá szentelése

A 23 éves, budaörsi Szeleczky Csabát Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke szeptemberben helyezte Budakeszire papnövendékként, azóta szolgál városunkban. Nagy megtiszteltetés, hogy a püspök atya a szentelés helyszínéül Székesfehérvár helyett Budakeszit választotta.  A zsúfolásig megtelt templomban a hívek személyes jelenlétükkel igazolták, hogy fontos számukra egyházunk papnövendékekben rejlő jövője.

(tovább…)

Megosztom a cikket

Betlehem szenteste

Kisiskolások és óvodások – Dominka nővér szervezésében december 24.-én -, betlehemes játékot adtak elő a Havas Boldogasszony templomban. Az előadásra hatalmas tömeg volt kíváncsi. A gyerekek koruk ellenére összeszedett, szívmelengető produkciót adtak elő.

 

(tovább…)

Megosztom a cikket

Keresztrejtvény

A kereszténység egyik legnagyobb ünnepével kapcsolatos kifejezéseket rejtettük el a sorok között. A megfejtéseket küldjék be szerkesztőségünk e-mail címére (szerkesztoseg@budakeszihirmondo.hu), illetve személyesen vagy postán juttassák el a Polgármesteri Hivatalba (Budakeszi, Fő utca 179.).

 

Beküldési határidő: 2011. 01.10.

A rejtvényünket hibátlanul kitöltő és beküldő gyerekek között kisorsolunk 5 db egynapos BELÉPŐKÁRTYÁT a Topi Sárkány Játszóházba, ami mellé ott a helyszínen minden gyermek egy KINDER Tojást is kap! Felnőtt rejtvényfejtőink között 3 db könyvet sorsolunk ki, melyeket Pataki Judit képviselő ajánlott fel.

Tovább a rejtvényhez

(tovább…)

Megosztom a cikket

A negyedik gyertyát a legkisebbek gyújtották

Advent negyedik vasárnapjának előestéjén a Szivárvány óvoda Fecske csoportja volt a házigazdája, a Szent László Közösségi Házban hagyomány szerint megrendezett közös, ünnepi gyertyagyújtásnak. A kedves gyereksereg adventi dalokkal és pásztorjátékkal tette az estét felejthetetlenné.

(tovább…)

Megosztom a cikket

Karácsonyra kisállatot

A Pénzes család minden tagja orvos: prof. dr. Pénzes István (édesapa) aneszteziológia és intenzív terápia, dr. Soltész Ibolya (édesanya) patológia, dr. Pénzes Erzsébet (testvér) aneszteziológia és intenzív terápia, dr. Pénzes Tamás pedig állatorvos, mint sok nagy sportolónk.

 

(tovább…)

Megosztom a cikket

?Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek”

Kovács Veronikát, a Budakeszin élő világhírű színésznőt egy diszkóban fedezte fel Elek Dóra rendező. Az 1998 februárjában alakult Baltazár Színház, Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. Az alapító célja az volt, hogy a sérült emberek társadalmi megítélését megváltoztassa. A színház óriási szerepet játszik a fogyatékosok ?másságának? elfogadtatásában, út az értelmi sérült emberek számára az össztársadalomba való integrálódáshoz.

 

(tovább…)

Megosztom a cikket

Adventi Áhítat koncert

A Zákányi Zsolt Református Vegyeskar december 10-én adventi áhítatra hívta az érdeklődőket. A kórust Barlay Zsuzsa vezényelte. Közreműködött Szabó Zsolt viola da gamba (térdhegedű) és Szabó Zsófia csemballó, orgona.

 

(tovább…)

Megosztom a cikket

Czövek Erna Fúvószenekarának hangversenye

Az immár hagyománnyá váló téli fúvószenekari hangverseny december 9-én, pénteken került megrendezésre, melynek ismét a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium nagyobb közönséget is befogadó aulája adott helyszínt.

 

(tovább…)

Megosztom a cikket