Karácsonyra kisállatot

A Pénzes család minden tagja orvos: prof. dr. Pénzes István (édesapa) aneszteziológia és intenzív terápia, dr. Soltész Ibolya (édesanya) patológia, dr. Pénzes Erzsébet (testvér) aneszteziológia és intenzív terápia, dr. Pénzes Tamás pedig állatorvos, mint sok nagy sportolónk.

 

Dr. Pénzes Tamás, diszkoszvető és súlylökő többszörös országos magyar bajnok. 1979 óta él Budakeszin. Általános iskolás korában ?jó tanuló, jó sportolóként? tűnt ki társai közül. A VASAS-ban először futóként, majd dobóatlétaként sportolt. Diszkoszvetésben azonnal a válogatott csapat tagja lett. 22 évesen a súlylökés következett. 1995-ben „Somogy megye legjobb férfi sportolója” címet kapta. Állatorvosi Egyetem mellett, a TF-en edzői minősítést szerzett. Az élet őt is komoly döntésre kényszerítette sport, vagy ?rendes? szakma. Szülői ráhatásra az orvosi hivatás mellett döntött. Az iskolák befejezése után magánrendelőt nyitott városunkban, ahol kisállatok gyógyítását végzi Budakeszi lakosságának szolgálatában.

 

Dr. Pénzes Tamás szerint: ?Bárcsak a mostani fiatalság mondhatná el, hogy az állatszeretet és a sport szeretete tölti ki életüket. Mindkettőnek erkölcsi nevelő hatása van. Az állattartás felelősség, megtanít a másokról való gondoskodásra. A sport kitartásra, önkontrollra nevel és rengeteg értékes embert ismerhetünk meg általa.?

A szülő, ha jót akar tenni a gyermekével, akkor lehetőséget biztosít a sportolásra. Emellett ha a körülmények engedik, érdemes kisállatot tartani a családban. Ezek a kis élőlények gondoskodást igényelnek, ami önmagában is nevelő hatású, az érzelmi többletről nem is beszélve. A Karácsony, névnap, születésnap kiváló alkalom egy új lakótárs érkezéséhez. Ha a család úgy dönt, hogy kistestű állatot vásárol a gyermeknek, akkor érdemes jól átgondolni a választást. Ha tanácsra van szükségük, bátran keressék a doktor urat, Fő utcai rendelőjében, aki tapasztalatai alapján, mindenre kiterjedően tud felvilágosítást adni a döntéshez!

Balczó Kornélia

Megosztom a cikket