Szeleczky Csaba akolitussá szentelése

A 23 éves, budaörsi Szeleczky Csabát Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke szeptemberben helyezte Budakeszire papnövendékként, azóta szolgál városunkban. Nagy megtiszteltetés, hogy a püspök atya a szentelés helyszínéül Székesfehérvár helyett Budakeszit választotta.  A zsúfolásig megtelt templomban a hívek személyes jelenlétükkel igazolták, hogy fontos számukra egyházunk papnövendékekben rejlő jövője.

 

 

Az akolitus (jelentése: kísér, szolgál) az oltár körül teljesít szolgálatot. A papot és a diakónust követi, és segíti a liturgiában. Közösség építésre, igeliturgia vezetésére és áldoztatásra kap megbízást. Az Oltáriszentség rendkívüli kiszolgáltatója (a rendes kiszolgáltató a pap és a diakónus) azaz, akkor áldoztat, ha az áldozók nagy száma indokolttá teszi. A diakónusszentelés előtt 6 hónapig gyakorolni kell.

 

 

Csaba a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumának elvégzése után a Pázmány Péter Katolikus Egyetem HTK szakán végzett. Leánytestvérei közül a nagyobbik Piliscsabán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem filozófia-történelem szakán a diplomamunkáját írja. A kisebbik leánytestvére az ELTE biológia-földrajz szakán tanul.

 

?Csaba már az általános iskola 4. osztályában, az elsőáldozást követően ministrálni kezdett. 5. osztályban megfogalmazódott benne a gondolat, hogy pap szeretne lenni. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a fiunk ezt az utat választotta.? ? nyilatkozta lapunknak Szeleczky Istvánné, Csaba édesanyja.

Balczó Kornélia

 

Még több fotó…

Megosztom a cikket