Ministráns karácsony

A budakeszi Ministráns Karácsony december 23.-án került megrendezésre a Szent László házban. Ezen a különleges eseményen 41 ministráns vett részt.

 

Egy karácsonyi dallal üdvözöltük, és egyben háláltuk meg Kristóf atyának, hogy elfogadta meghívásunkat. Az atya ünnepi beszédet mondott: ?A ministránsok örök szereplői Betlehemnek, csak Jézus idején máshogyan hívták. Ők voltak legelőször a legközelebb Jézushoz, úgy ahogy a szentmisében is a ministránsok vannak a legközelebb hozzá. A szentmise a mindennapi életünk része lett, minden héten megismétlődik az a rendkívül fontos esemény, amit Krisztus teste és vére átváltoztatásának nevezünk. Ennek az eseménynek a kitüntetett részesei a ministránsok. Ezért is fontos és nagyon szép a ministránsok feladata.

A budakeszi ministránsok büszkék lehetnek magukra, mert nemcsak az egyházmegyében, hanem azon túl is híre van ennek a kompániának. Például a Püspök Atya azt mondta egyszer, hogy elviszi az első negyvenet Székesfehérvárra, a Bazilikába ministránsnak.

A ministráns feladat nemcsak megtisztelő, de hasznos is, mert megtanít bennünket arra, hogy az emberek felelősek egymásért. Az alap dolgokat (írást, olvasást) hellyel-közzel megtanuljuk az iskolában, de a legfontosabb dolgokat sem az óvodában, sem az iskolában nem tanulhatjuk meg, ezek a gyerekkorunkban ivódnak belénk a családi környezetből. A ministrálás évei alatt is, a nagyoktól lessük el ezeket a dolgokat. A kicsik be vannak osztva a nagyok mellé, sok hasznos dolgot tanulva tőlük, így nem mindegy, hogy milyen a magatartásuk a nagyobb ministránsoknak. A Jóistennek köszönhetjük, hogy erőt adott ahhoz, hogy fel tudjuk vállalni a feladatunkat, szerepünket. Ám ez nem mindig könnyű, mert sokszor korán kell kelni, – ez néha ez a papnak is nehéz, hiszen naponta háromszor, négyszer megtartani a misét nem könnyű feladat. Viszont a kötelesség teljesítésnek is megvan a szépsége, mert valami hasznosat tehetünk akár másokért, de sokszor magunknak is.

A feladatotok ma is ugyanazok, mint Jézus korában a pásztoroknak azon a bizonyos betlehemi éjszakán.?- mondta Kristóf atya, majd megköszönte a ministránsoknak és vezetőiknek az egész éves munkáját.

Nagyon örültünk, hogy az atya egy ilyen beszéddel ajándékozott meg bennünket.

Az ünneplés játékkal folytatódott. Mindenki (főleg a kicsik) önfeledten élvezték a szórakozást. Miután befejeztük a rohangálást, néhány ?pihentető? játékot játszottunk. Sok nevetés után, éhesen ültünk le az asztalokhoz.

Örülök, hogy tagja vagyok a csapatnak és részt vehettem egy ilyen megtisztelő rendezvényen.

 

Balczó Ákos

ministráns

Még több fotó,,,

Megosztom a cikket