VÁLLAKOZÓI FÓRUM BUDAKESZIN

Budakeszi Város Önkormányzata 2019. április 03-án vállalkozói fórumra invitálta a 100 legnagyobb helyi KKV (kis- és középvállalkozások) vezetőit a művelődési központba. A fórum a tudáscserét, kapcsolatépítést, az önkormányzat és a vállalkozások közötti közös pontok keresését, az együttműködés erősítését szolgálta. Az előadások a vállalkozások naprakészségét, növekedését, mozgásterét, esetleges bővítését segíthetik.  A városvezetés kölcsönös előnyök reményében szeretné a helyben működő vállalkozások képviselőivel erősíteni, élénkíteni a kapcsolatot, az együttműködést.

Budakeszi polgármestereként nagyon fontosnak tartom, hogy a településünk gazdálkodását méghatékonyabb pályára állítsuk. Az önkormányzatokra egyre nagyobb szolgáltatói jellegű szerep is hárul, számos lakossági elvárással. Ezeknek az igényeknek az önkormányzatok  nehezen tudnak megfelelni.  Mindezek mellett a klasszikus önkormányzati jogkörökön túl meg kell találni azokat a közös pontokat a helyi vállalkozásokkal, amik tovább erősítik városunk gazdasági erejét. Mi olyan városról álmodunk, olyan Budakeszit szeretnénk, ami hatékony és eredményes – mondta megnyitó beszédében dr. Győri Ottilia, aki arról is tájékoztatta a vendégeket, hogy az önkormányzat a helyi KKV-knak a jövőben kiemelt adóügyi szolgátatást biztosít a  polgármesteri hivatalban.

Olyan kiváló szakemberek tartottak előadást, mint Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági Előrejelzés és Elemzés Igazgatóság vezetője és szakértője, dr. Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és dr. Surányi Róbert, a Magyar Kereskedelmi Iparkamara vállalkozói mentorprogram projektvezető-helyettese.

A prezentációk az állam gazdaságpolitikájáról és annak távlati terveiről, illetve az Országos Vállalkozói Mentor – programjáról szóltak.  Az előadásokat követően a vendégeknek lehetőségük nyílt kérdéseiket feltenni a szakemberek részére.

A program sikerén felbuzdulva, az önkormányzati vezetőkben megfogalmazódott hasonló témájú estek megszervezése a jövőben is.

Megosztom a cikket