Dr. Tari Annamária pszichológus előadása

tari annamarria.efmk 2018 1Tari Annamária pszichológus, pszichoterapeuta szerint beláthatatlan, hogy a tömeges közösségimédia-használatnak milyen hatása lesz 25-30 év múlva, az viszont már most látható, hogy a közösségi média olyan kémiai függőséget okoz, mint a drogok vagy egyéb szerek használata. A Szilícium-völgyben dolgozó szülők többsége 14 éves kor előtt nem ad okostelefont a gyerekük kezébe.

A szülők gondolhatják azt, hogy gyerekük boldogan ül a szobájában a gépe előtt, miközben a közösségi médiában való részvétel során a gyerekek gyakran szoronganak a rivalizálás miatt, ahol folyamatosan mérik egymás online teljesítményét (pl. lájkok gyűjtése, a fotók, videók feltöltése és az arra adott reakciók monitorozása). Jelen van a kiközösítés, az agresszió a kortárs csoportokon belül, ráadásul a megszégyenülés nem csak néhány ember előtt történik, hanem ?mindenki?szeme láttára

 

Az online világban azt érzik a gyerekek, hogy nincsenek egyedül, azonnali visszacsatolást kapnak, nagyon gyors, interaktív világban mozognak, amihez képest a szülők világa szürke, unalmas. A mai szülőknek még volt az online tértől független offline gyerekkora, ők csak használják közösségi médiát, míg a fiatalabb generációk ebben élnek. Tari Annamária Érzelmek az információs korban – Párkapcsolattól a gyereknevelésig című előadásán 2018. október 26-án, pénteken 18 órakor vehetnek részt az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

 

Megosztom a cikket