Új feladattal bővült a Híd szolgáltatási köre

 

A budakeszi Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ 2016 január 1-től járási szinten látja el szociális feladatokat, a hozzá tartozó 12 településre kiterjedően. Az eddig meglévő speciális szolgáltatások köre 2018. szeptember 1-től az óvodai-, iskolai segítő tevékenységgel bővül, melynek lényege, hogy tovább erősítik a jelzőrendszert a társintézmények részéről a gyermek-veszélyeztetettségi helyzetek felismerésében, megelőzésében.

 

A Híd 15 fős külön csoportot hoz létre, amely képzésekkel, szakmai tematikus foglakozásokkal is segíti majd a pedagógusok munkáját. Bencsik Zsolt, a Híd Szociális, Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ intézményvezetője a Budakeszi Hírmondónak elmondta még, hogy nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a költségvetési források biztosítottak ugyan, de számos szervezési, működési feltételt még pontosítani, teljesíteni kell. A szakmai feltételeknek eleget tévő létszámfeltöltés sem egyszerű feladat az ismert jelenlegi munkaerőhiányos helyzetben.

 

Néhány kollégával azonban mindenképpen elindítják az új szolgáltatást a járásban. Ez mintegy 60 intézményt, illetve több mint 15 ezer gyermeket érint – tette hozzá Bencsik Zsolt.

 

 

 

Megosztom a cikket