Halottainkra emlékeztünk

A Hagyományőrző Kör Asszonykórusa csodálatos énekével kezdődött a program. Ünnepi beszédet Kőrösiné dr. Merkl Hilda mondott. ?Halottainkra emlékezünk, rájuk gondolunk november első napjaiban? ? kezdte beszédét az igazgatónő. Élet költözik ilyenkor a temetőbe, mi azonban elcsendesedünk. Ilyenkor tanulunk valami nagyon lényegest, nélkülözhetetlent: lassan, csendben megválni mindentől és mindenkitől, ami egykor fontos volt.

 

Az elcsendesedésre, és emlékezésre azonban nekünk, élőknek van nagy szükségünk. A mai ember a halál kultúrájában él, miközben retteg a haláltól, pedig ez az egyetlen biztos ténye életünknek.

Az Emlékezés Keresztjére fel kell nézni, hiszen földi céljainkat csak a magasba irányuló tekintettel érhetjük el. Ha a jóságnak és a szeretetnek csak a morzsáját, az igaznak és a fénynek csak egy sugarát hoztuk létre, már megvolt életünk értelme.

?Az Emlékezés Keresztje emlékeztessen eltávozott szeretteinkre ? akiket nagyon sok esetben távoli országok földje fogadott be ?, és szívünkbe vésett feladatainkra az élőkkel és az egész teremtett világunkkal kapcsolatban. És ne csak ilyenkor, novemberben? ? fejezte be beszédét Kőrösiné dr. Merkl Hilda.

A beszéd elhangzása után a koszorúzás következett: a Zwickl Fúvószenekar alkalomhoz illő zenéjére elhelyezték az emlékezés virágait Budakeszi Város Önkormányzata, a Budakeszi Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Nagy Gáspár Városi Könyvtár, a Nagy Sándor József Gimnázium, a Széchenyi István Általános Iskola, a Borostyán Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Kör, a Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény Baráti Egyesület, a Budakeszi Szépítő Egyesület, a Fenyőgyöngye Nyugdíjas Klub, a Széchenyi István Baráti Kör, a Fidesz-KDNP budakeszi szervezete, valamint az Erkel Ferenc Művelődési Központ megjelent képviselői.

 

Szabó Tibor Mihály

Fotógaléria itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket