Városi Kvízklub

Csütörtökönként 18:00-tól, izgalmas és változatos, kb. 2 óra hosszú kvízjáték az Erkel Ferenc Művelődési központban.

Amit kell, illetve érdemes hozni:

Toll, és igény szerint papír jegyzetelni. Akiket érdemes hozni: család, barátok, osztálytársak, munkatársak, ismerősök.

A játék menete:

A maximum 6 fős csapatok kapnak egy-egy játszmalapot, amelyekre a válaszokat kell majd írni. A kérdéssor ki lesz vetítve, minden kérdésre egy perc gondolkodási idő jut.

A játék sorénkülönböző típusú blokkokkal találkoznak a csapatok, lesznek:

  • ABCD feleletválasztós kérdések,
  • kapcsolatkör, ahol valamilyen tartalmi, nyelvtani vagy logikai összefüggést kell keresni a válaszok között,
  • klasszikus rövid válaszos kérdések,
  • összeolvasós blokk, ahol az első 9 kérdés helyes válaszainak első betűiből kapható egy tulajdonnév, földrajzi név, stb. és az utolsó kérdés erre fog irányulni.

Az időkeret és a technikai feltételek függvényében lesz, kísérleti jelleggel, egy zenefelismerős blokk, ahol zeneszerzők, együttesek, előadók műveit kell egy hangbejátszás révén felismerni. A blokkok végén plusz pontokért 1-1 bónuszkérdésre válaszolhatnak a csapatok.

A kérdések változatos témakörökből érkeznek, a klasszikus irodalomtól vagy történelemtől kezdve a bulvár és közéleti kérdéseken át, egészen a szintén tárgyi tudást igénylő képrejtvényekig. A kvízmester minden blokk végén beszedi és kijavítja, pontozza a játszmalapokat, majd ismerteti a helyes megoldásokat.

A játék végén eredményhirdetés, a győztes csapatról pedig (természetesen beleegyezéssel) a Facebook oldalunkon teszünk közzé egy gratuláló fotót.

Megosztom a cikket