Zachár Lászlóné Teca vezető asszisztens kapta idén a Budakeszi Egészségügyért Díjat

Mielőtt meggyógyítasz valakit, kérdezd meg tőle, hogy hajlandó-e feladni azokat a dolgokat, amik beteggé tették, mondta az antik filozófus, Hippokratész. Igen, az egészségünk rajtunk is múlik! Ez a sokan átérezhettük a világméretű pandémia megjelenése óta, mondta a Semmelweis-napi ünnepi beszédében dr. Győri Ottilia polgármester.
Úgy fogalmazott, a koronavírus járvány megjelenése óta sokan felismerték, hogy felelősek vagyunk egymásért! Az, hogy Budakeszin nem alakult ki komolyabb fertőzési gócpont, a budakeszi lakosoknak is köszönhető, sokan beolttatták magukat. Ehhez jött hozzá az Önök közösség érdekében végzett áldozatos, megfeszített munkája, amiért mi, budakesziek hálával és köszönettel tartozunk, mondta a polgármester.
Sokan, sokféleképpen megköszönték az önök munkáját, ami valóban emberfeletti teljesítmény volt. Ezt a munkát szeretném Budakeszi Város Önkormányzata nevében is megköszönni. A Semmelweis-nap is alkalom erre. Bízzunk benne, hogy sikerül továbbra is visszaszorítani a járványt, amiben Önöknek a jövőben is meghatározó szerepe lesz. Mindenki munkáját köszönöm és Önök közül egy személynek különösképp, akit idén Budakeszi Egészségügyért Díjjal jutalmazott az önkormányzatunk.
Mindannyiunk „kedves nővérkéje”, Zachár Lászlóné Teca vezető asszisztens az, akinek a neve fogalommá vált a budakesziek körében. Ő az, aki kedvességével, türelmével, segítőkészségével megtestesíti Budakeszin azt személyt, akihez bárki bizalommal fordulhat egészségügyi problémáival. Mert Teca mindig segít!
A polgármester végül arra hívta fel a figyelmet, hogy a járvány ideje alatti hosszú hónapokban megtanultuk, hogy egymásra vagyunk utalva, bíznunk kell egymásban, segítenünk kell egymás munkáját, mert csak így tudjuk túlélni ezt a nehéz időszakot. Hozzátette, az önkormányzat minden lehetséges eszközzel igyekszik segíteni a budakeszi egészésgügyi dolgozók munkáját. Ez fogjuk tenni a továbbiakban is, tette hozzá dr. Győri Ottilia.
A díjazott méltatását Somlóvári Józsefné önkormányzati képviselő, bizottsági elnök olvasta fel.
Megosztom a cikket