FELHÍVÁS JAVASLATTÉTELRE A BUDAKESZI ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEIÉRT DÍJ ADOMÁNYOZÁSÁHOZ

Budakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Budakeszi Építészeti Értékeiért díj megalapításáról és az adományozás rendjéről szóló 43/2004. (VII. 30.) önkormányzati rendelete értelmében a Budakeszi Építészeti Értékeiért díj adományozására felhívást tesz közzé. A Képviselő-testület célja, hogy a település értékes, építészeti hagyományait megőrző, értéknövelő felújításokat, továbbá a településképhez jól alkalmazkodó, korszerű, színvonalas, új épületek megvalósítását példaként állíthassa, ezzel az alkotó tervezők, kivitelezők, és nem utolsó sorban az építtetők személyét és művét is elismerésben részesíthesse.

 A díj három kategóriában adományozható: 

 I. kategória: felújított, helyileg védett vagy értéknövelő módon felújított, korszerűsített, helyileg nem védett lakóépület

 II. kategória: új lakóépület

 III. kategória: új közintézmény, vagy kereskedelmi, vagy szolgáltató épület

Díjazásra minden magyar állampolgár és szervezet javaslatot tehet. Kérem városunk lakosságát, hogy írásos javaslataikat 

 2022. május 31-ig

a Budakeszi Polgármesteri Hivatalba (2092 Budakeszi, Fő u. 179.) vagy elektronikusan a foepitesz@budakeszi.hu címre eljuttatni szíveskedjenek!

A dokumentációnak tartalmaznia kell a javaslattevő és az épület tulajdonosának nevét, az épület pontos címét, megnevezését, egy rövid ismertető szöveget, valamint fényképeket az épületről.

A dokumentációhoz kérjük feltüntetni: Budakeszi Építészeti Értékeiért Díj

A díjak átadására 2022. augusztus 20-án, államalapító Szent István király ünnepén kerül sor.

 

Budakeszi, 2021. 04. 06.

Győri Ottilia
 polgármester

 

Megosztom a cikket