Veszélyes, kóbor kutyákat kerestünk – MEGTALÁLTÁK!

(a kép csak illusztráció)

Lakossági bejelentést kaptunk arról, hogy pár napja három nagytestű kutya kószál Nagyszénászug és Makkosmária utcáin és a kirándulóhelyek közelében. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kutyák támadólag lépnek fel az emberrel szemben.

 

Tisztelt Lakosok!

 

Budakeszi Város Önkormányzata mindent megtesz a lakosság biztonsága érdekében, és nagy erőkkel – a rendőrség, a polgárőrség, a közterület-felügyelet és a mezőőr bevonásával – keressük a kutyákat és a kutyák gazdáit.

A lakosság segítségét kérjük abban, hogy amennyiben látják a kutyákat vagy ismerik tartózkodási helyüket, értesítsék Pénzes Kálmán mezőőrt az alábbi telefonszámon: 06-30-964-5925.

 

A három kutya leírása: egy szürke, piros nyakörves és egy fekete, hatalmas termetű pitbull jellegű kutya, és egy fekete, közepes termetű harci kutya.

A lakosság biztonságának érdekében felszólítunk minden kutyatulajdonost, hogy tartsák be a helyi állattartásról szóló 28/2006. (VIII. 1.) számú önkormányzati rendelet ebtartásra vonatkozó szabályait.

Az önkormányzati rendelet előírásai szerint az ebeket tulajdonosaik úgy kötelesek tartani, hogy azok elkóborolni, közterületre felügyelet nélkül kijutni ne tudjanak.

Az ingatlan a közterület felé határoló kerítéseit olyan állapotban kell tartani, hogy a kutyák kiszabadulását és kiharapását biztos módon megakadályozza. Az eb tulajdonosának kötelessége gondoskodni arról, hogy az eb a tartási helyét, illetve az ingatlan határait ne hagyhassa el, valamint a szomszédos ingatlanon tartózkodókat ne veszélyeztesse.

 

Budakeszi, 2015. március 25.

 

Tisztelettel:

dr. Remete Sándor s.k.

jegyző

 

Kerítés mögött a kutyák

 

Tisztelt Lakosok!

 

Örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy ma reggel a mezőőr megtalálta a három kóbor kutya tulajdonosát, és beazonosításukat követően kiderült, ők voltak a múlt héten történt támadás elkövetői.

 

Budakeszi Város Önkormányzata a tulajdonost felszólította a helyes ebtartás szabályainak betartására, valamint megteszi a szükséges további hatósági lépéseket az ügyben.

 

Budakeszi, 2015. március 26.

 

 

Tisztelettel:

 

dr. Remete Sándor s.k.

jegyző

Megosztom a cikket