Véres tüntetések helyett normál párbeszéd – Varga Mihály jobbról

Véres tüntetések helyett normál párbeszéd, ami a magyarországi helyzetet jellemzi, ellentétben a hasonlóan rossz államadóssági helyzettel küzdő Görögországhoz és Spanyolországhoz képest. A kormány közel áll a polgáraihoz, amit jól mutat a Fidesz-KDNP pártszövetség azon döntése is, hogy a miniszterek, államtitkárok személyesen járják végig az országot, így közvetlen módon informálódnak és tájékoztatják az érdeklődőket az ország és a rájuk bízott feladatok állásáról. Pintér Sándor belügyminiszter Zsámbékon tett látogatása után Varga Mihály miniszter úr látogatása már a második megtisztelő esemény ebben a sorban, mely Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő úr választási körzetét érinti. A kötetlen beszélgetés lehetőségét a helyi Fidesz szervezte meg. A beszélgetést sajtótájékoztató előzte meg, ahol minden jelen lévő újságíró szabadon feltehette kérdéseit.

 

Csenger-Zalán Zsolt képviselő rövid, lényegre törő köszöntője után Varga Mihály összefoglalta az országos sajtóban már sokszor megismételt helyzetértékelést az IMF tárgyalások kapcsán, valamint a kormány célkitűzéseit. Az elmondottakat és egyéb információkat megpróbáltam rendszerezetten papírra vetni, azonban leszögezem: a  összefoglalóm nem csak a mostani sajtótájékoztatóra támaszkodik, és néhol a saját gondolataimat is tartalmazza.

 

Magyarországon csökkent az államadósság a kormány működése alatt. Végre, nyolc év után már a második évben lesz 3% alatt a költségvetés hiánya, és kikerülhetünk az úgynevezett túlzott deficiteljárás alól. Ebben az eljárásban, Brüsszelben azzal fenyegették országunkat, hogy 500 milliárd forintnyi forrást vonnak el a fejlesztési pénzeinkből. Ez nagyon lényeges kérdés, mivel a korábbi bal oldali vezetés elvei mentén haladva ? akik nyolc éven át folyamatosan magasan tartották a hiányt, azaz jóval többet költöttek, mint amennyi volt a kasszában, és 7%-os hiánnyal, 82%-os eladósodottsággal adták át a vezetést ? már régen csődben lenne az ország. Az ő kormányzási elképzeléseik megtartásával, melyet azóta is sulykolnak belénk, már biztosan elvonták volna tőlünk a fejlesztési pénzeket. Fontos, hogy ezt a tényt minden Magyarországon élő ember értse, tudja és belássa, hogy a jelenlegi kormány által megtett fordulat elengedhetetlenül szükséges volt!

 

Mit jelent ez a fordulat? Néhány részlet a fontosak közül:

 

? A nemzet mindenek előtt! Helyre kellett állítani az egészséges nemzeti öntudatot. Önbecsüléssel könnyebb szembe úszni az árral, könnyebb az erős lobbiérdekekkel szemben érvényesíteni a nemzet érdekét. A mesterségesen szétforgácsolt nemzetet egyesíteni kellett. Vissza kellett térni az ezeréves történelmünk során bebizonyosodott egyetlen helyes útra, mely a 2000 éves keresztény tanításokra épül, és a Szent Korona jelképez. Tévedés ne essék, lehet másként vélekedni, és a másképpen gondolkodók ugyanúgy részei a nemzetnek, de a múltat megváltoztatni nem lehet.

? Ne költsünk többet, mint amit megtehetünk! Ez értendő az országra és a családokra is. Már tudjuk, hogy ez hova vezet! Ne dőljünk be olyan demagóg kijelentéseknek, hogy lehetséges az ingyen tömegközlekedés Budapesten, csak egy bizonyos polgármestert válasszunk meg! Mindennek megvan az ára, és azt előbb vagy utóbb, ki kell fizetni!

? Munka nélkül nem lehet boldogulni. Munkahelyeket kell teremteni, mégpedig olyanokat, ahol nagy a hozzáadott érték. Ehhez kell a támogatást adni és nem ahhoz, hogy bevásárlóközpontok és egyéb multinacionális, illetve nagytőkés okosságok okán tönkre menjenek a hazai kicsik. Kereskedelem, cukoripar, mezőgazdaság, libák stb.

? Az egészség a legfőbb érték. Ne dohányozzatok! Ne egyetek mértéktelenül, ha már úgyis betegek vagytok! Ellenben sportoljatok sokat! Az egészséges ember boldogabb, jobban él, sikeresebb, és nem utolsósorban kevesebbe kerül a közösségnek, mivel nehezebben és ritkábban betegszik meg.

? Használjátok ki a lehetőségeiteket! Ne éhezz, ha van kerted! Ne fizessen a közösség különböző vállalkozóknak pénzt, profitot olyan munkáért, amit a közösség munka nélkül lévő, de munkaképes tagjai el tudnak végezni! A közösség pénzéből támogatást csak a rászorulók kapjanak! A különböző segélyek ne legyenek egyesek keresetkiegészítő bevételei, mert ez lopás.

? Szüleink, nagyszüleink nyugdíját ne csökkentsük! Megdolgoztak érte, szükségük van rá.

? Nincs gyerek? Csökken a népesség száma? Pár év múlva nem lesz, aki megtermeli a nyugdíjunkat? Támogassuk a családokat a gyermekvállalásban eddig nem tapasztalt módon és mértékben!

? A Magyarországon működő, külföldi kézben lévő bankok kb. 4500 milliárd forintnyi pénzt vittek ki az országból, hogy az otthoni problémáikat kezeljék vele. Ezt azért tudták megtenni, mert Magyarországon az előző kormányok alatt, az előző bankfelügyelet jóváhagyása mellett hihetetlen haszonra tettek szert a mi befizetéseinkből. Sehol nem dolgozhattak ilyen árréssel, mint nálunk. A szabály rájuk is érvényes! Egyszer mindennek az árát meg kell fizetni! Most a bankok is fizetnek és a közműcégek is. Mindenki, aki játszott már monopolit, tudja, hogy a vasutat, a repteret, a közműcégeket kell megszerezni, mert azzal mindig lehet kaszálni. Ezeket az előző kormány mind eladta? A mostani próbálja kijavítani a hibát.

? Kell egy csomó busz az országban. Kézenfekvő, hogy legalább egy része magyarországi emberek munkájából származzon.

? Régóta beszélték a politikusok, hogy a gigantikus méretű önkormányzati bürokráciát át kell szervezni, a költségeket le kell faragni. Elkezdődött végre! Tudta, hogy New Yorkban egy városi képviselőre 156 000 választópolgár jut, míg Magyarországon ez a szám 624?

? Az oktatás liberalizációja együtt haladt az ország liberalizációjával. Lefele. Változtatni kellett. Elkezdték. Nagycsaládosként bízom benne, hogy időben észreveszik, ha valami nem jó, és változtatnak rajta, hogy a helyből ellenzők ne tudják egy kis hiba miatt azt mondani: Na, ugye, hibás az egész koncepció!

? Demokrácia? Bírói függetlenség? Sajtószabadság? Véleménynyilvánításhoz való jog? Az az igazi demokrácia és jogállamiság, ahol a társadalom nagy része által erkölcstelen lopásnak, csalásnak, erőszaknak tartott cselekedetekért büntetőjogi kategória híján büntetés nem jár? Sőt, mindenki, aki ilyet tett, újrakezdheti, ha van elég pénze rá és arca hozzá?

 

Jobboldaliként írtam a cikket, egy jobboldali politikus politikailag és minden szempontból pedáns és kifogásolhatatlan, a megbízatásához illő kultúrával előadott sajtótájékoztatója kapcsán. Miniszter úr általánosságban beszélt minden polgárhoz. Ez a feladata, mindenki érdekét kell, hogy képviselje hivatalból, és Ő ezt is teszi. Én is mindenkihez írtam a cikkemet. A jobboldaliak bizonyára egyetértenek, és tisztában vannak ezekkel a mindenki számára pozitív törekvésekkel. A baloldaliak, akik között nagyon sok barátom és jó ismerősöm van, bizonyára kritikusabbak.  De ez nem baj, mert nem kell mindenben egyetértenünk, ha el tudja mindkét fél fogadni a tényeket, és nem ellenségként, hanem rokonként, szomszédként, ismerősként, ugyanazon nyelvet beszélő állampolgárként, tisztelve egymást beszélgetünk, hogy mindenkinek jobb legyen, aki akarja, és tesz is érte.

 

Varga Mihálynak köszönjük, hogy eljött hozzánk és kívánjuk, hogy sikerüljön a legjobb döntést meghozni, az ország érdekében!

 

B. P.

A Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képekre:

 

Megosztom a cikket