A SZIA 300 000 Ft-ot nyert a Decathlon áruház pályázatán

 

 

 

 

 

 

 

?Legyen a mozgás öröm ? még több, még színesebb testnevelés órák.? Az idei tanévtől felmenő rendszerben ? első és ötödik osztályban ? kötelező a mindennapos testnevelés bevezetése. Az órák színvonalas megtartásához iskolánknak egyre több sporteszközre van szüksége. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden pályázati lehetőséget megragadnunk, hogy színesebbé tehessük testnevelés óráinkat.

 

A Decathlon-pályázati célja egybeesett törekvéseinkkel. A kiírás szerint az iskolánknak olyan testnevelési tantervet kellett összeállítania, amely ? a megnövekedett óraszámhoz igazodva ? elősegíti a diákok számára az örömtelibb, változatosabb módon biztosított mozgáslehetőséget.

A sport nevelő hatásával egy könyvtárnyi szakirodalom foglalkozik. Minden szülő egészséges, kiegyensúlyozott, a kihívásokra felkészült, a kudarcot is elviselő felnőttet kíván nevelni gyerekéből. A rendszeres mozgás, a csapatjáték nemcsak ezt a célt szolgálja, hanem a jó tanulmányi eredményt, a tanulók önbizalmának erősödését is elősegíti. Nem titkolt cél továbbá, hogy a gyerekek már kisiskolás korban megismerkedhessenek minél több sportággal, hogy a későbbiekben ki tudják választani a számukra leginkább megfelelőt.

?Ha a test erős, engedelmeskedik, ha gyönge, parancsol.?

 

Czifra Zsuzsanna igazgató, Ganyecz Magdi igazgatóhelyettes

A Buda Környéki Televízió rövid összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket