Tömösi Attila

Kedves Szomszéd Hölgyem/Uram!

Köszönöm, hogy megtiszteltek bizalmukkal és az elmúlt 5 évben képviselhettem Önöket, magunkat a 8-as választókerületben. Pártoktól távolálló, független képviselőként az itt élő emberek igényeinek és elvárásainak, nem pedig politikai szélnek megfelelve képviseltem a kerületet, támogattam vagy elleneztem döntéseket úgy is, mint szomszéd, elvégre én is a választókerületben lakom.

Az elmúlt időszak további fejlődéseket hozott. Egyrészt előre megtervezett és elhatározott feladatok alapján, másrészt pályázatok segítségével születtek eredmények. Említésre méltó a világítási projekt. Elértük, hogy a 8-as választókerület minden utcájában van közvilágítás, még a kisebbekben is, mint a Kinizsi köz.

A városi egyeztetések során, a Kert utcát is sikerült bevonni a pályázati anyagba. Évtizedek után, a Kert utcában valós útépítés történt, alappal rendelkező egyenes aszfaltút lett a 8-as kerülethez tartozó részen.

A Nagy Sándor József utca sajnos kikerül választókerületünkből. Külön köszönöm az itt lakóknak a bizalmat és türelmet! Javaslatomra, a legutóbbi útfelújítások alatt városunk egyik legrégebbi utcája bekerült a keretbe. A Táncsics Mihály utca egy szakaszát, a Tavasz utcát és a zsákutcának számító Tavasz közt is sikerült a felújítási listára tenni, elkészültek. A Rigli utcával is foglalkozunk, ami hasonlóan zsákutca.

Van, amikor azért kell kiállni, hogy ne legyen bizonyos területeken változás. Örömömre szolgál, hogy az Akácfa utca lakott részénél sikerült megakadályozni a parkolóhelyek kialakítását.

Egy szupermarketlánc is kopogtat kerületünk ajtaján. Jó hír, hogy ettől még 300 millió forintnyi fejlesztést hajt majd végre, amitől kerületünk virágozhat. Ezt azonban folyamatosan kontroll alatt kell tartani, hogy a lehetséges hátrányokat minimalizáljuk.

Pozitív változás jön a Dózsa György téri piac területén. Kérdés, hogy praktikus és egyszerű legyen a felépítmény, vagy mutatós is. Én, ez utóbbit képviselem, elvégre a tér városunk egyik központja. Vannak alkalmak, amikor a látványra, a szépségre is adnunk kell, főként amikor maradandót alkotunk.

Úgy gondolom, érezhető a fejlődés és tudom, hogy vannak még más területek, ahol a jövőben több figyelem szükséges. Ilyen a közlekedés is. Többször szólaltam fel ennek ügyében, mert meggyőződésem, hogy a városban lévő egyirányúsítások, egyéb közlekedést bénító intézkedések oka a Fő úton lévő folyamatos dugó. Ezt kell orvosolni, nem a betegség tüneteit.

Köszönöm bizalmukat, kérem –pártállástól függetlenül-alkossuk meg, tegyük élhetőbbé választókerületünket magunkért, Budakesziekért.

Megosztom a cikket