Czifra Zsuzsanna

Képviselői beszámoló

Az Önök bizalmából 2014-ben a 6-os választókerület képviselője lettem, úgy tisztességes, hogy a ciklus végén számot adjak tevékenységemről.

Legbüszkébb az új, 16 tantermes általános iskola építésére vagyok, ami régi választási ígéret volt, most – a kormány támogatásával – sikerült megvalósítani. Remélem, az épület átadása után a tantermi folyamatok is megújulnak, így valóban egyénre szabott oktatás valósulhat majd meg. Ennek érdekében Budakeszi Oktatásáért pályázatot hirdettünk, ezzel is támogatva a pedagógusok innovatív gondolkodását, tevékenységét.

A többi nevelési-oktatási intézményünkben sem álltak le is fejlesztések. A Mosolyvár Bölcsőde 4 csoportszobával gazdagodott, így további 48 gyereket tudunk felvenni; a Pitypang Sport Óvoda két új csoportszobáját 50 gyerek vehette birtokba, ezzel párhuzamosan 8,3 millió Ft-ot költöttünk eszközbeszerzésre; a Nagy Sándor József Gimnáziumban immár új rekortán pályán sportolhatnak a tanulók.

Segítettük az óvodák, iskolák és a hozzájuk kapcsolódó szakmai partnerek együttműködését. A pedagógia szakszolgálati tevékenységek közül a nevelési tanácsadó már budakeszi telephelyen működik.

A művelődési központ mellett új közösségi teret alakítottunk ki, helyet adva különböző városi rendezvényeknek.

Sportpályánkon felépült egy új műfüves felület, amit az esti órákban villanyfény mellett lehet használni.

Nyertes pályázatunknak köszönhetően az idei évben kerékpárút épül.

Közvetlenül a választókért végzett munkám során segítettem a lakótársaim ügyes-bajos dolgainak intézését, hasznos ötleteiket meghallgatva és képviselve végeztem munkámat.

Megépítettük a Reviczky utca hátsó szakaszának útburkolatát és megoldottuk a csapadékvíz elvezetését is; a Hajós utca alsó részén elkészült a közvilágítás; a korábban kialakított közvilágítási hálózatot pedig néhány helyen bővítettük. Lámpatestek világítanak a Reviczky, a Bibó és a Batthyány utcában – ezzel jelentősen javult az utcák közbiztonsága.

A nyertes járdapályázatnak köszönhetően választókerületemben több helyen épült járda, gondolva a babakocsit toló kismamákra is. A Rózsa utca rendkívül forgalmas részén, a gyalogosok biztonsága érdekében járdát építettünk, valamint az ott parkoló autók számára kulturált parkolási lehetőséget biztosítunk.

Életem újabb fordulóponthoz érkezett, így nem folytatom tovább képviselői munkámat.

De itt élek majd Önök között és ha módom lesz rá, továbbra is segítem egykori választókerületem fejlődését.

Kívánom, hogy a közelgő önkormányzati választáson döntsenek bölcsen, felelősséggel!

 

Megosztom a cikket