Telki, Fő utca átadás

November 23-án délután minden tekintet egy hordóra, majd egy szalagra szegeződött. Előbbit Deltai Károly polgármester, Király Gábor projekt menedzser és Kis Csaba építésvezető tolta végig a Fő utca egy szakaszán, míg utóbbit az érkezés helyén falunk első embere vágta át ünnepélyesen. 
Fél órára még a forgalmat is elterelték és elcsendesült a Fő utca. Azaz csak csendesült volna, hiszen a Telki életében jelentős eseményre gyűltek össze több tucatnyian.

Két évtizedes restanciát számolt fel településünk azzal, hogy a Fő utca és környezete idén megújulhatott – emelte ki avatóbeszédében Deltai Károly polgármester, és az általa a felújítás motorjaként aposztrofált Szigeti Antal képviselő. Mindketten köszönetet mondtak a felújításban részt vevő minden szereplőnek, és hangsúlyozták, hogy – az általános vélekedéssel megegyezően – nagy öröm, hogy végre új arculatot és rendezett külsőt kapott az Ófalu főútja, így immáron büszkén tekinthetünk végig rajta.

Az ünnepséget a főszakács Portik Ferencnek – és természetesen az önkormányzatnak – köszönhetően bográcsgulyás és szarvas pörkölt, sütemény, valamint sör, forralt bor, és tea ?koronázta meg?, így Drexler János zenéje mellett kellemes hangulatban ?elmélkedhettek? a jelenlévők arról, milyen nagyszerű érzés egy ilyen szép, új Fő utcával rendelkező településen élni.

 

Szilágyi Balázs

 

A Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket