Polgármesteri köszöntő 2023. november

Kedves Budakesziek!

A közös álmunk valóra vált: november elején megnyitottuk a tanuszodánkat!

Sokan dolgoztunk azért, hogy átadhassuk az uszodánkat, ami mindannyiunké! Hála és köszönet ezért Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Menczer Tamás országgyűlési képviselőnknek és Lázár János miniszter úrnak, a képviselő-testületnek, a tervezőknek, a kivitelezőknek, az üzemeltetőknek. Nincs annál nagyobb öröm és boldogság, mint azt látni, hogy a közös munkánk eredménye sok embernek fontos. Megtanulnak itt a gyerekeink, unokáink úszni, teljesebb életet élhetnek. A felnőttek itt bármikor felüdülhetnek, úszhatnak, és erőt gyűjthetnek a mindennapokhoz. Ehhez most már nem kell elutazni máshová. Azoknak, akik mostantól nap mint nap itt a tanuszodánkban dolgoznak majd, sok örömet és jó munkát kívánok! Ezután is fejlesztjük töretlen lendülettel a budakeszi egészségügyet és a sportolási lehetőségeket is. Vigyázzunk uszodánkra, és használjuk egészséggel!

Megkezdtük a Paplanhát utcai játszótér felújítását, bővítését

Kicseréljük a korhadt elemeket, felújítjuk a hintákat, új játékelemeket telepítünk, többek közt kiscsúszdát és forgóhintát. A drótkötélpályát pedig kívül, a füves területen rakjuk le. A 4 millió Ft-os kormánytámogatást és a 2,7 millió Ft vállalkozói, és kisebb részben a lakossági támogatást használjuk most fel a munkálatoknál. Aki anyagilag is támogatni szeretné a felújítást az önkormányzat következő számlaszámára utalhat: 5042042710003664. Fontos, hogy a megjegyzés rovatba írják be: „Honfoglalás utcai játszótér”.

Elkezdtük a Pátyi úti gyalogátkelő kivitelezését

A Tiefenweg utca felől megépítettük az oda vezető járdát. Egy újabb fontos lépést tettünk azért, hogy a környék lakói számára biztonságosabbá tegyük a gyalogos közlekedést. A kivitelező még felfesti a szükséges közúti jelzéseket, és ezt követően átadjuk a forgalomnak az új átkelőhelyet.

Megkezdődtek a szakmai egyeztetések a Budakeszit Budapesttel összekötő erdei kerékpárút megépítéséről

Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármesterrel októberben tárgyaltunk arról, hogy a budakeszi Mezei Mária utca és a XII. kerületi Árnyas út összekötéséhez megközelítőleg 200 m bicikliutat kell megépíteni. A polgármester úr támogatja a tervet, önkormányzatuk részéről segítik ennek mielőbbi megvalósítását. A kivitelezés részleteiről már az önkormányzataink műszaki és építész szakemberei egyeztetnek.

Közmeghallgatást tartottunk

Budakeszi közlekedési helyzetén javítani kell. Ezzel kapcsolatban érkezett a legtöbb lakossági javaslat a november 15-i közmeghallgatáson. Köszönöm, hogy sokan eljöttek és feltették kérdéseiket. Minden felvetéssel érdemben foglalkozunk, az írásban beküldött kérdésekre írásban válaszolnak a hivatali kollégáim. Bővebben minderről a 8-11. oldalakon olvashatnak.

Kezdődik a szociális tűzifa szétosztása

Önkormányzatunktól idén is igényelni lehetett szociális tűzifát, erre 4 millió 953 ezer forintot biztosítottunk, közel másfél millió Ft-tal többet, mint tavaly. Ebből mintegy 100 köbméter tűzifát vásároltunk, ami kétszerese a tavalyinak. Mindezt az önkormányzat városüzemeltetési cége, a BVV Kft. szállítja házhoz a rászoruló budakeszieknek.

Idén is karácsonyi ajándékutalványt adunk a rászoruló nyugdíjasoknak

Idén 650 budakeszi lakos kap 5 ezer Ft-os utalványt, ösz-szesen 3 millió 250 ezer Ft-ot fordít önkormányzatunk erre a célra. A szociális ellátásokra, segélyre, támogatásra idén 22 millió Ft-ot különítettünk el az önkormányzat költségvetésében. Szociális alapon kérvényezhető támogatás az orvosi receptre felírt gyógyszer és oltás kiváltásához is. Ezen kívül október és április közötti időszakban 40 ezer Ft rezsitámogatás igényelhető, ha a rezsiköltség: a gáz- és a villanyszámla összege meghaladja a család összbevételének az 50%-át.

Megnyílt a Keszi-Art Egyesület karitatív célú karácsonyi kiállítása

A karácsonyi ünnepkör első eseménye Budakeszin hagyományosan, immár 14. alkalommal a KesziArt Egyesület karitatív kiállítása. Ez egy lehetőség az itt élő és a meghívott művészek számára, hogy megmutathassák a város, a közösség felé a munkáikat, alkotásaikat. Egyben kifejezhetik szolidaritásukat a rászoruló budakeszi lakosokkal. Ezzel a kiállítással, a befolyt összeg karitatív célú felhasználásával is azt üzenjük Budakeszi minden lakosának, hogy nincsenek egyedül, segítünk, törődünk egymással. Köszönöm a KesziArt Egyesület művészeinek, hogy ezzel is a közösségünket erősítik.

Kegyelemben teljes adventet kívánok kedves mindanynyiuknak!

Tisztelettel:

dr. Győri Ottilia
Budakeszi Város polgármestere

Megosztom a cikket