„Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel”

Coubertin báró, a modern olimpiai mozgalom megalapítója gondolatának szellemében szerveztük meg a Kihívás Napját (Challange Day) Budakeszin. Május 23-án a sportolni vágyók a város különböző helyszínein 15 perces aktív mozgást végeztek az emberi élet legfőbb értékéért, az egészségért. Városunkban a nap végén 6911×15 perces aktivitást regisztráltunk. Az eredményről lehet polémiát folytatni, de – véleményem szerint – a fő célt, hogy fiatalok, idősek együtt mozogjanak, sportoljanak, elértük. Nem vallottunk szégyent országos szinten sem, ahol 104 település lakói vettek részt a kihívás napján.

 

Külön köszönet jár dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszonynak, aki nemcsak anyagilag támogatta a rendezvény megszervezését, hanem többször teljesítve a 15 perces aktivitásokat, példát mutatott a város lakosságának. Délben együtt mozgott a polgármesteri hivatal munkatársaival azon a zenés-táncos programon, amelyet a Nagy Sándor József Gimnázium tanára, Karskó János és két diákja szervezett.

 

Este a polgármester asszony a Decathlon 5 db, egyenként 10 ezer forintos vásárlási utalványát adta át a budakeszi oktatási intézményeiben tanuló legsportosabb diákoknak. Köszönet ezért Román Gergelynek, a Decathlon budaörsi igazgatójának. A díjátadás után a városi sportpályán együtt futottak kicsik és nagyok a polgármesternővel 15 percet!

 

Köszönet illeti a szervezésben és lebonyolításban résztvevő pedagógusokat, dolgozókat áldozatos munkájukért!

A résztvevő intézmények, szervezők: Széchenyi István Általános Iskola, Nagy Sándor József Gimnázium, Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium, Tarkabarka Óvoda, Szivárvány Óvoda, Híd Családsegítő, Erkel Ferenc Művelődési Ház, Hellner család, Labdarúgó Akadémia, Liptai fitneszterem, Budakeszi Város Polgármesteri Hivatala, Fűzfa egyesület.

 

Reméljük, jó propagandája volt ez a nap a sportos, egészséges életmódnak!

 

Áfra Sándor

A kihívás Napján készült fotók ide kattintva megtekinthetők.

Nézze meg videóinkat is!

Megosztom a cikket