Folytatódik a közvilágítás fejlesztése Makkosmárián

Az önkormányzat folyamatosan fejleszti Budakeszi és ezen belül Makkosmária elmaradott közvilágítását, melyre a város egész területén összesen 157 millió forintot fordít 2017-2019 között. Ebből – a makkosi fejlesztésekre – a teljes költség mintegy harmadát, 41,8 millió forintot használnak fel.

A makkosi beruházás első ütemeként már megvalósult az Angol, az Alkony és a Szász utca belterületi szakaszán a közvilágítás kiépítése, a lámpák cseréje. A második ütemben, 2019-ben a Kert, a Makkosi és a Megyei utcák minden oszlopára is új lámpatesteket helyeznek majd el, továbbá a Gábor Áron utca és Kert utca közötti gyalogos közlekedő közvilágítását is megoldják.

A leszerelt, ám világításra változatlanul alkalmas lámpatesteket a makkosi városrész mellékutcáiban hasznosítják újra, ezzel is javítva ezen területek közvilágítását.

A 41,8 milliós beruházáson túl 2018-ban további 5 millió forintot fordított az önkormányzat az addig meglehetősen sötét Makkosi utca és a Megyei út kereszteződése közvilágításának kiépíttetésére is.

Lényeges szempont, hogy a közbiztonság és a közlekedés feltételei javuljanak és nem utolsósorban a főbb utakon egységes megjelenése legyen a jövőben a lámpatesteknek – tájékoztatta a Budakeszi Hírmondót Páczi Erzsébet, a terület önkormányzati képviselője.

Megosztom a cikket