Fogadj örökbe egy zöldterületet!

„Nagy a világ, az égig ér, De van ez a föld, ami kezünkbe fér”

– hangzik az ének az A Pál utcai fiúk-musicalben. A tér, mely bár nem a miénk, de harcolunk, megküzdünk érte. A tér, mely körülvesz minket, mely szembejön velünk minden nap, mely az életünk része.

Budakeszin is sokan gondolják úgy, hogy az előttük, mellettük, vagy a közelükben lévő zöldterület, park, utca szakasz valamennyire az „övék”, és tennének is azért, hogy az úgy nézzen ki, hogy öröm legyen ránézni, megnyugtató legyen mellette elsétálni. Nemcsak összeszedni a szemetet, hanem növényeket ültetni, gondozni, ápolni is. Ehhez keres most partnereket a Budakeszi Polgármesteri Hivatal. Várjuk azok jelentkezését (elsősorban budakeszi kötődésű cégek, civil szervezetek jelentkezését) akik egy-egy területet szívesen gondoznának, kezelnének, Budakeszi főkertészével egyeztetett ültetési és karbantartási rend alapján. Fogadjon örökbe egy zöldterületet! Legyen akár csak akkora is, mely „kezében elfér”.

Jelentkezni a polgarmester@budakeszi.hu e-mail címen lehet. A jelentkezőkkel közösen jelöljük ki a területet, választjuk ki azokat a növényfajtákat, melyek illeszkednek az adott környezethez, és az ott lévő talajon a legjobban megélnek. Amennyiben szükséges a főkertész folyamatosan ellátja őket tanácsokkal, javallatokkal. Lesznek, akik virágos kertet szeretnének gondozni, és lesznek, akik inkább cserjéket, bokrokat. Városunkban sok gyönyörű, rendezett, ápolt kert van. És már most sokan csodákat varázsolnak a házuk elé, a kerítésen kívülre is. Talán sokan gyönyörködtek már a Budakeszi Polgármesteri Hivatal és az Egészségház közötti gyalogút melletti virágágyásokban. De egy talpalatnyi földön is lehet csodát művelni. Budakeszin rengeteg lehetőség, kis park, út menti zöld terület található.
Ahogy Poldi bácsi mondja Janikovszky Éva Égigérő fű című filmjében: „Csak az a szép zöld gyep. Az fog nekem hiányozni. A gyep.” Azok a virágágyások, az ápolt zöldterületek egyszer tényleg nagyon fognak hiányozni, ha nem figyelünk oda rájuk.

Dr. Somogyi Farkas József

Budakeszi Hírmondó 2020. január 4. oldal.

Megosztom a cikket