Egy budakeszi „rendvédő lovag”

A 19 éves Zsigmond megelégelte, hogy a késő esti órákban bizonyos környékeken senki sincs biztonságban. Egy ártatlan járókelő bármikor szembe találkozhat olyanokkal, akik kirabolhatják vagy zaklathatják. Ezért úgy döntött, más férfiakkal összefogva éjszakai őrszolgálatot fog működtetni.

„Eleinte nem örültem Zsigmond ötletének, hiszen mi van, ha a kötözködő például kést ránt? Ugyanakkor tudtam, hogy helyesen, férfiként cselekszik. Zsigmond tőlem örökölte a piszkosul nagy igazságérzetét, de a higgadtságát is. Szikár, erős és fürge, ha többen vannak együtt ilyen srácok, férfiak, nincs nagy baj. Most már a legnagyobb drukkere vagyok a mozgalomnak, mert meggyőződtem, hogy a járőrözés alatt nem történik több, mint hogy udvariasan megkérik a rendbontót, ne zaklasson másokat. Remélem, sokan csatlakoznak hozzájuk és egyre többen állnak ki magukért”

– mesélte Rékasi Károly a Blikknek.

Mint kiderült, Zsigmond barátnőjét már többször zaklatták az éjszakában, valószínűleg ez is hozzájárult ahhoz, hogy meghozta ezt a példaértékű döntést.

„Nemcsak a kedvesem, más lányok, egyedülálló nők, idősek sincsenek biztonságban. Virágomba rendszeresen belekötnek, gyakran érte atrocitás, ezért inkább kísérgetem”

– mondta.

„A Magyarország, megmentelek mozgalmat azért indítottam el, mert naponta történik hasonló. Embereket aláznak, vernek meg, nőket molesztálnak, időseket zaklatnak és lopnak meg. Nincs annyi rendőr, amennyi ezt megakadályozhatná! Az elmúlt hetekben rengetegen csatlakoztak, ezer támogatónk van, sokuk vállalta a csoportos, legális határokon belüli őrszolgálatot. Nem önbíráskodunk, a randalírozókat udvariasan rendre utasítjuk, szükség esetén rendőrt hívunk, és ha kell, visszatartjuk a hatóság megérkezéséig, akit kell”

– fejtette ki Zsigmond.

https://www.life.hu/eletmod/20200810-rekasi-karoly-fia-az-artatlan-emberek-vedelmere-kelt.html

https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/rekasi-zsigmond-ejjeli-orszolgalatot-inditott/0j7eqj1

A képen (balról jobbra): Rékasi Károly és Rékasi Zsigmond.

Fotó: Varga Imre/Blikk

Megosztom a cikket