BUDAKESZI KERESZTÉNY TALÁLKOZÓ

Május 1-jén negyedik alkalommal rendezte meg a Budakeszi Jobb Kor Polgári Egyesület ökumenikus imaköre a Budakeszi Keresztény Találkozót.

A szervezők célja, hogy alkalmat teremtsenek a közösség-építésre, ahol a résztvevők egymás hitében megerősödve tudnak továbblépni a mindennapokba és szolgálni egy nagyobb közösségnek.

Kapcsolatok épülnek, új közösségek alakulnak, amelyek látszólag alulról építkeznek, de valójában Isten jelenlétét tapasztalhatják meg a benne résztvevők. A Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium épületében megrendezett eseményen minden korosztály életkorának megfelelő programot és lelki táplálékot talált.

Turgonyi Zoltán, Budakeszin élő keresztény filozófus állandó előadója a találkozónak, idén mellette két vendéget is hívtak meg a szervezők: Deák Csaba fiatal görögkatolikus papot és Fodorné Ablonczy Margit református lelkészt. A nap hívószava ez volt: „Kősziklára vagy homokra?”. A rendezvényt a Budakeszi Római Katolikus-, Református- és Evangélikus Egyházközségek anyagilag is támogatták, de a budakeszi keresztény közösségek vezetői a helyszínen áhítatot tartottak és megáldották a jelenlévőket. Az egész napos eseményen a felnőttek az előadásokon kívül kiscsoportos beszélgetéseken vitatták meg az elhangzottakat, a gyermekekkel pedig szakemberek és idősebb diákok foglalkoztak egész nap, sok-sok játékkal, sporttal fűszerezve.

Érdekes színfoltja volt a napnak, hogy Benczúr László építész bemutatta az épülő új Budakeszi evangélikus templomot. Hálát adhatunk, hogy Magyarországon nem a templom-bezárásokról szólnak a hírek, hanem Budakeszin is gyarapodik a keresztény közösség erősítve ezzel hazánk hosszútávú gazdagodását.

Megosztom a cikket