Civil kulturális összefogás a Budakeszi Gyermekekért

A HÁLÓ a Budakeszi Gyermekekért Alapítvány nevével eddig nem, mostantól egyre gyakrabban találkozhatnak a kisgyermekes, Budakeszin élő családok. Plakátjaik megtalálhatóak az összes állami nevelési és oktatási intézményben, de még a játszótéri homokozólapáton is HÁLÓ felirat szerepel.

  1. Illés Emil és felesége, Jakab Ildikó gyermekeik kapcsán szembesültek azzal, hogy nem minden itt élő kisgyermek lehet részese a helyi kulturális, sport- és élmény-lehetőségeknek. Azért hozták létre a HÁLÓ-t, hogy az anyagi akadályok ne álljanak útjába a gyermekkor sokszínű megtapasztalásainak. A HÁLÓ szó használata nevükben a kisvárosunkra jellemző kapcsolati behálózottságra, a közösség megtartó erejére és a halászatról szóló közkedvelt mondásra utal. Hiszik, hogy a gyermekkorban szerzett művészeti, tudományos, kulturális és családi élmények közvetlenül és közvetetten is hatással vannak a felnövő generáció kompetenciáira, így hozzájárulnak a sikeresebb, boldogabb gyermek- és felnőttkorhoz. Bár a családban szerzett élmények állnak célkitűzéseik fókuszában, idén ősszel egyedülálló, innovatív képzőművészeti kurzust szerveznek általános iskolai osztályoknak.

Kezdeményezésükhöz már indulásukkor számos budakeszi szolgáltató és magánszemély csatlakozott, így már idén nyáron olyan élményekre lehet jelentkezni, mint úszótábor, kézműves tábor, múzeumlátogatás, színházi előadások, koncertek, mozgásfejlesztés , családi fagyizás, családi kirándulás a Vadasparkba, családi fotózás, gyermekkönyvek, gasztrokülönlegességek. Aki szeretne élni az Alapítvány nyújtotta lehetőségekkel, jelentkezzen a HÁLÓ a Budakeszi Gyermekekért Alapítvány Facebook-oldaláról letölthető Jelentkezési lapon, akár több programért is egyszerre. A nyári szünet kivételével minden hónapban új pályázatot írnak ki, új lehetőségekkel. A jelentkezéseket 3 tagú kuratórium bírálja el, majd a döntést követően értesíti a nyerteseket. A kuratóriumi döntés nem szociális alapon történik.

Megosztom a cikket