Budakeszi járőrök állták útját a menekülő betörőknek a fővárosban

Budakeszi járőrök állták útját a menekülő betörőknek a fővárosban

Egy budakeszi otthonában tartózkodó férfi vette észre március 23-án délután, hogy szomszédja házának ablakából két férfi ugrott ki, kezükben tömött zacskókkal. Azt is megfigyelte, hogy milyen autóba pattantak, majd viharos gyorsasággal milyen irányba hajtottak el. Értesítette a rendőrséget, majd a rendszámot is megosztotta velük.

Az időközben a menekülési útvonalon megindult járőrök megkapták az információt és nem sokkal később a Budapest XII., Szilágyi Erzsébet fasoron meglátták a keresett kocsit. Befarolva eléjük esélyt sem hagytak a további menekülésre. A két férfit elfogták, a lopott holmik egy részét megtalálták a kocsi hátsó ülésére dobva kesztyűk, elemlámpa és csavarhúzó társaságában.

A zsákmány másik, három szatyornyi példánya a helyszínen maradt, futás közben eldobálták az udvaron, ahogyan az ablak befeszítéséhez használt csavarhúzót is a hóban találták meg a rendőrök.Kiderült, mire megtalálták az alkalmas házat több helyre csengettek be meséjükkel: egy hólapáttal vállaltak volna takarítási munkát – persze az igazi ok annak feltérképezése volt, hogy üres-e a ház.

Az egyik ingatlannál azonban senki nem jött ki, így az oldalsó ablakon bemásztak, összeszedték amit értékesnek gondoltak (pénz, ékszerek), ám amikor kifelé mentek a szomszéd meglátta őket, ezért a nehezebb táskákat eldobálták.

L. Zoltán előállítása közben kísérletet tett ugyan a zsebében rejtegetett lopott óra eltüntetésére, ám hiába próbálta a rendőrautó hátsó ülése és háttámlája közé gyömöszölni, a járőrök észrevették. A 24 éves budapesti illetőségű B. Márió, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó 27 éves társa, L. Zoltán ellen – fogva tartásuk mellett – lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.

Forrás:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/befekeztek-a-rendorok?fbclid=IwAR0v0sbqQVS3OqXuJj37s8ugVPaq31JR7YbbSayaMBSeog7TDG3C_5o6uyk

 

 

Megosztom a cikket