Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

A Városháza udvarán megtartott március 27-i ülésen egyhangú szavazással döntöttek többek közt a városi piac bezárásáról hozott korábbi polgármesteri döntés fenntartásáról, megerősítéséről is.

Erről ma hivatalos értesítést adott ki a polgármester:

“Tisztelt Lakosság!

Budakeszi Város Polgármestere az Alaptörvény 53. cikkében foglaltakra tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglalt veszélyhelyzetre vonatkozó sajátos irányítási szabályokra figyelemmel a saját hatáskörben meghozta a 8/2020. (III.16.) számú Polgármesteri Utasítást, amelyben az önkormányzat fenntartásában működő Városi Piac (Dózsa György tér) és az Iparcikk Piac (Erdész tér) rendkívüli bezárását rendelte el 2020. március 18. napján 24 órától.

A képviselő-testület 2020. március 27-i ülésén döntött az önkormányzat fenntartásában működő Városi Piac (Dózsa György tér) és az Iparcikk Piac (Erdész tér) további zárva tartásáról.

A döntést az indokolja, hogy a piacon a készpénz-forgalom veszélyekkel jár, a vásárlók az árukat megfoghatják, itt nincsenek előrecsomagolva azok, az árusok más piacokon is árusítanak, tehát a fertőzés ezzel behozható. A Budakeszi Piac felújítására vonatkozó pályázat kivitelezésének kezdete május első fele, a felújítás időtartama alatt is zárva lesz a piac.

Budakeszi, 2020. március 27.

dr. Győri Ottilia
polgármester”

A képviselők egyhangú szavazással döntöttek arról is, hogy

– jövő héttől ügyeleti rendszert vezetnek be a budakeszi óvodákban, és bölcsődékben,

– az önkormányzati bérlemények bérlői kérvényezhetik a díjfizetési kötelezettség felfüggesztését a veszélyhelyzet idejére,

– a veszélyhelyzet ideje alatt a képviselő-testület online ülésezik.

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testületA Városháza udvarán megtartott március 27-i ülésen egyhangú szavazással…

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. március 27., péntek

Megosztom a cikket