Meghitt hangulat volt a Borostyán Nyugdíjas Klub karácsonyi ünnepségén

Karácsony a kis Jézus születésének ünnepe. Advent pedig a várakozás időszaka, a fény születésének és a szeretet diadalának ünnepe, mondta a Borostyán Nyugdíjas Klub karácsonyi ünnepségén dr. Győri Ottilia polgármester. Garay Zsuzsanna írót, költőt idézte: „a szeretetet nem méricskélni kell, annak áradnia kell – mint a fénynek, amiből mindenkinek jut.”

Hozzátette, azt kívánja a jelenlévőknek, hogy az elkövetkezendő esztendőben is a szeretet, az összefogás és az együttgondolkodás jellemezze mindennapjaikat. Szeretetteljes adventet, áldott karácsonyt, békés, boldog, egészségben gazdag újévet! – zárta köszöntőjét a polgármester.

Önök közé ide Budakeszire mindig jó jönni, mondta Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő. Úgy fogalmazott, óriási dolog, hogy ilyen aktív nyugdíjas klubok vannak ezen a településen, ami részben a megfelelő, támogató környezetet biztosító önkormányzatnak is köszönhető. Hozzátette, az ilyen közösségek támaszaink a bajban illetve fórumot teremtenek arra, hogy örömeinket is megosztjuk.

A családok éve van. Nem szabad arról elfeledkezni, hogy nincsen család nagypapák és nagymamák, dédnagypapák és dédnagymamák nélkül. Én arra bíztatom önöket, hogy ebben a közösségben, a családban fogják meg egymás kezét, segítsenek azoknak, akik ilyenkor egyedül vannak és forduljanak szeretettel egymáshoz, tette hozzá Csenger-Zalán Zsolt, aki kis ajándékcsomagokkal lepte meg a jelenlévőket.

Somlóvári Józsefné közellátási tanácsnok köszöntőjében jó egészséget, boldogságot és biztos megélhetést kívánt minden budakeszi nyugdíjas számára, majd egy-egy tábla csokoládéval és egy hozzá csomagolt rövid novellával ajándékozta meg a klub tagjait.

A nyugdíjas klub ünnepi műsorát követően dr. Győri Ottilia polgármester, Bakács Bernadett és Ohr Alajos alpolgármesterek, és Tóthné Fajtha Anita, a művelődési ház vezetője süteményekkel és ajándékokkal lepték meg a nyugdíjasklub tagjait.

Megosztom a cikket