Fuss és győzz le minden akadályt! –akár így is szólhatna a Budakeszin élő Molnár Dániel mottója.

„Megtudod mikor a végére érsz”-Molnár Dániel, aki megküzdött a Spartan akadályaival. 

Fuss és győzz le minden akadályt! –akár így is szólhatna a Budakeszin élő Molnár Dániel mottója. Dániel a futás szerelmese, aki kihívásokat keresve talált rá a Spartan versenyre.
Mindig is sokat sportoltam, de igazán 3 éve kezdtem futni itt a Budakeszit körülölelő hegyekben.” A 29 éves, veszprémi születésű, sportoló 2014 óta él településünkön. A környék adta lehetőségeket kihasználva rengeteg időt és energiát áldozott és áldoz a versenyekre való felkészülésére. A Spartan egy terep- és akadályfutó verseny, amelyhez elengedhetetlen az erőnlét, a kitartás és bizony a megfelelő motiváció sem elhanyagolható. A verseny szlogenje is sokat elárul a kihívásokkal teletűzdelt útvonal nehézségeiről, „Megtudod mikor a végére érsz!” („You’ll know at the finish line”).
A verseny több távból és fokozatból áll, sprint 5 km+ , super 13 km+ , beast 21 km+ és az ultra, ami 50 km+ táv teljesítését célozza meg.
Mindegyik fokozatot többször teljesítettem már. Az első ultra versenyem tavaly volt Szlovákiában, ahol a korosztályos kategóriában 11. helyezettként végeztem, így kvalifikáltak az idei Ultra World Championship Iceland 2018 versenyre!

A verseny nemrégiben lett megrendezve, ahol Molnár Dániel és 11 honfitársunk képviselte hazánkat. A 24 órás versenyből, 18 óra alatt közel 70 kilómétert teljesítő sportoló több, mint 100 akadályt és 3000 méteres szintkülönbséget küzdött le! Az utolsó körénél úgy döntött, hogy nem folytatja tovább. „Meglepő volt számomra, hogy ezzel a teljesítménnyel a korcsoportomban 10. helyezett lettem. A mai napig nem tudom felfogni és határtalan boldogsággal tölt el!” A magyar csapat hatalmas sikereket ért el ezen a megmérettetésen, 3 aranyérem, 4 ezüstérem büszke tulajdonosaiként tértek haza Magyarországra.

Mindenki egy igazi hős, aki ezen a versenyen elindul. Akár végig tudja csinálni, akár nem, ehhez hihetetlen küzdeni akarásra és kitartásra van szükség!” A budakesziek számára létrehozott egy helyi csapatot is, ahová szívesen várnak a sportolótársakkal mindenkit, aki szeretné kipróbálni ezt a sportolási formát. Versenyre való felkészülésre is van lehetőség hetente 2 alkalommal. Spartan Training Group Budakeszi néven megtalálhatóak a facebookon.
Kedves Dániel, szívből gratulálunk az eddigi teljesítményéhez és kívánjuk, hogy a jövőben is hasonló sikereket tudhasson a magáénak!

Megosztom a cikket