A PROHÁSZKA A FISEC/FICEP JÁTÉKOKON

 
Az idei FISEC játékok (FISEC-Katolikus Iskolák Nemzetközi Sport Szövetsége) a franciaországi Dunkerque városában került megrendezésre július 10-15 között. Magyarországot a Kecskeméti Piarista Gimnázium kézilabda és futsal csapatai mellett a Prohászka korosztályos (2006-2008-as születésű) lány röplabda csapata képviselte, nagy-nagy büszkesegünkre. 😍
A lányaink az „A” csoportba kerültek; Ausztria, Franciaország és Portugália csapataival játszottak körmérkőzést, míg a „B” csoportban Belgium, India és Chile küzdött meg egymással.
● Ausztria elleni léptünk először pályára, amely később a csoportunkban az első helyen végzett. Kicsit megilletődötten kezdtünk és az ellenfél is nagyon erős volt. A feladójuk szinte hiba nélkül és őrületes tempóban szervezte a csapata játékát, amellyel nehezen tartottuk a lépést. Folyamatosan javult a játékunk, de a végeredmény egyértelműen mutatta a két csapat közötti különbséget. (25:13,25-15,25:18)
Aranyos közjáték volt a meccs során, amikor az ellenfél kettes számú feladója (Villő) tökéletes magyarsággal bátorította a mi feladónkat (Frank Villő)…hiába no, kicsi a világ 🥰!
● Szerdán a portugál válogatott következett, és nehéz mérkőzésre számítottunk. Ezen a meccsen már nyoma sem volt a bátortalanságnak, a lányok bevállalós játékkal vették fel a kesztyűt az ellenféllel szemben. Apró kihagyások és a végjáték során tapasztalható lendületvesztés miatt egyszer sem tudtunk szettet elhozni, egyértelmű, hogy ebben fejlődnünk kell (25:22,25:22,28:26).
● A csütörtöki meccsen a házigazdák, a francia lányok következtek. A hangulat óriási volt, legalábbis a hazaiak szempontjából: megállás nélkül zúgott az Alle Alle la France! Örömteli, de ez a forró hangulat egyáltalán nem blokkolta a lányainkat, szinte tökéletes játékkal sikerült is szettet rabolni a házigazdáktól. (26:24,22:25,25:20,25:15)
A csoportunkban negyedik helyen végeztünk, így a harmadik helyezett portugál és a másik csoport harmadik chilei csapattal egy alsóházas helyosztó körmérkőzésen döntöttünk a végeredményről. Péntek reggel jó formában három szettben legyőztük Chile csapatát (25:19,25:19,25:21), délután pedig ismét küzdöttünk egy nagyot Portugália ellen 💪🏼(25:23,25:21,25:19). A végére nagyon elfáradt a csapat, az edzőkkel együtt!🥰🤪
Nagy öröm számomra, hogy minden meccsen igyekeztek a maximumot kihozni magukból a lányok, és egyszer sem éreztem esélytelennek a játékunkat. Sokat tanultunk a nemzetközi mezőnytől, kedves ismeretségek születtek a játékosoknál, edzőknél egyaránt. Nincs nagy titok: még több munka, továbbképzés, pozitív személyiségfejlődés, még több játéklehetőség. Jó csapatunk lesz jövőre is!👏👏
A csapat tagjai: Frank Villő, Bodnár Maja, Somkuti Ágnes, Joó Piroska, Kőrösi Luca, Takács-Cordova Carolina, Mrenkó Sára, Sáska Luca, Csallai Panna, Matkó Juli és Illés Noémi.
Köszönöm a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetségének és különösen Magó Kingának a sok segítséget és támogatást, hogy a versenyen részt vehettünk. Továbbá hálás vagyok a szülőknek is, hogy ilyen felejthetetlen élményt tettek lehetővé a gyerekek számára. Köszönet a Matkó családnak az online közvetítésekért, és hogy támaszunk voltatok a kinti problémamegoldások során.😘
A képek jól mutatják, hogy igazi jamboree volt ez az egy hét: a mérkőzések mellett volt lehetőségünk strandolni, kirándulni is. Szentmisén vettünk részt, ifjúsági fórumon beszélgettünk, közösségi jótékonysági vásárt tartottunk. A franciák csodálatos vendéglátók voltak, élveztük az együtt töltött időt:
Balogh Dániel és Jelli Klára

https://www.facebook.com/prohaszkabudakeszi

Kapcsolódó:

Megosztom a cikket