A Nádas-tóval és a Vadaspark melletti Szilfa-tisztással kapcsolatos rendezési tervekről, elképzelésekről is szó volt a Zöld munkacsoport mai ülésén

A megbeszélésen részt vett többek közt a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetvezetője, Keszléri József, a Budakeszi Vadaspark igazgatója, Szabó Péter, valamint Graczka Sylvia és Szigeti Balázs, az Ökokeszi Fb-csoport és a Nádas-tó Őrzői Civil Összefogás egyesület képviselői is.
A Nádas-tó ügyében elhangzott, hogy az érintett szervezetek részéről szükség van a további közös gondolkodásra, hogy milyen forrásokat lehet bevonni, felhasználni a tó újjáélesztési terveinek megvalósításához. A hatósági engedélyezési eljárások is segíthetik ezt a folyamatot.
A Szilfa-tisztással kapcsolatban az elhangzott hozzászólások lényege az volt, hogy az lenne kívánatos és célszerű ha a Budakeszi Vadaspark és a Pilisi Parkerdő Zrt. által tervezett, illetve folyamatban lévő fejlesztések nem jelentenének a korábbinál nagyobb terhelést a természeti környezetre a Szilfa-tisztáson és a többi környékbéli területen.
A vadaspark igazgatója a felvetésekre úgy reagált, hogy a részben jogos aggodalmakat figyelembe fogják venni, az elvárásoknak a lehetőségeken belül igyekeznek megfelelni, és minderről lehetőség van a további egyeztetésekre.
Az ülésen a legutóbbi megbeszélésen elhangzott javaslatok egy részének megvalósulásáról számolt be Korondy Tamás, a BVV Kft. ügyvezetője és szólt a “zöld Budakeszit” érintő újabb tervekről, folyamatban lévő ügyekről is.
A megbeszélésen részt vettek: dr. Győri Ottilia polgármester, ‘Sigmond Bertalan alpolgármester, dr. Konkoly Zita jegyző, valamint Bakács Bernadett, Hargitai Zsuzsanna és Somlóvári Józsefné önkormányzati képviselők is.
A polgármester megköszönte a jelenlévőknek, hogy aktívan részt vesznek a Zöld munkacsoportban felvetődő ügyek, javaslatok megoldásában, megvalósításában.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3102754523368372&id=1869523993358104

Megosztom a cikket