Két évszázad zenéjének négy nagy magyar mestere

A „Két évszázad zenéjének négy nagy magyar mestere” című zenei vetélkedőnk döntője következik május 20-án az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

Ismét zenei vetélkedőt hirdetett az Erkel Ferenc Művelődési Központ a pest megyei iskolák számára. A zenei vetélkedővel a januári első és az áprilisi második forduló után most a döntő játékhoz érkeztünk, melyet május 20-án, pénteken 13 órakor tartunk az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

A játékot Varga Károly ny. főiskolai vezető tanár, a Magyar Rádió k. munkatársa vezeti. A zsűri elnökei: Somogyváry Ákos az Erkel Ferenc Társaság elnöke, Erkel Ferenc szépunokája és Hollós Máté Erkel Ferenc-díjas zeneszerző.

 

A zenei játék döntőjének résztvevő csapatai: az Evangélikus Egyház Aszódi Petőfi Gimnáziuma, a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola, a Piliscsabai Páduai Szent Antal Iskola és a Sződligeti Gárdonyi Géza Általános Iskola.

 

Budakeszi és Gyula város közösen ápolja és gondozza Erkel Ferenc emlékét és munkásságát. A két város folyamatos kulturális kapcsolatának köszönhetően a zenei vetélkedőre meghívtuk Gyula város egyik iskoláját is. Meghívásunkat elfogadta és a döntőn vendégjátékosként részt vesz a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola csapata is.

 

EFMK munkatársai

 


Megosztom a cikket