DIXIE KINGS OF HUNGARY koncertje Budakeszin

Hosszú évek óta rendszeresen koncertet adott intézményünkben a Benkó Dixieland Band együttes. A hagyományt nem szakítjuk meg Benkó Sándor sajnálatos halálával, új néven újra láthatja hallhatja a közönség a dixie muzsika legjelesebb képviselőit az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

 

Az egykori zenekar alapítója, vezetője, Dr, Benkó Sándor halála után az ex-zenekar tagjai továbbra is együtt zenélnek. 2016 januárjában új dixieland együttes alakult, DIXIE KINGS OF HUNGARY néven. A banda tagjai a megalakulást megelőzően szaxofonosunk kivételével valamennyien a Benkó Dixieland Band tagjai voltak. Ki öt, ki ötven évig.

 

Az új zenekarban egy nagyszerű fafúvós, Dennert Árpáddal új lendületet kaptak, megjelent egy új hang, egy új szín, különös tekintettel arra, hogy a régi zenekarban ismeretlen hangszer, a tenorszaxofon is helyet kap a műsorban. A produkció arculatát, hangzását továbbra is az “utolsó mohikán”, Nagy Iván határozza meg, hiszen jellegzetes harsonázása és éneklése mellett az új hangszereléseket is ő készíti.

 

Mivel az eredeti nevüket nem vihették tovább, ezért Dixie Kings of Hungary néven folytatják a magyar tradicionális jazzmuzsikálást a megszokott színvonalon.

 

A zenekar tagjai:


Nagy Iván harsona, ének, hangszerelés / trombone, vocal, arrangements

Szalóky Béla trombita, szárnykürt, ének /trumpet, flugelhorn, vocal

Dennert Árpád klarinét, szaxofon /clarinet, saxophone

Gáspár Pál bendzsó, gitár, ének /banjo, guitar, vocal

Csikós Miklós nagybőgő /upright bass

Pintér Péter zongora, ének /piano, vocal

Kovacsevics Gábor dob, washboard /drums, washboard

 

Koncert ideje: 2016. 05. 12. csütörtök 18.30. Erkel Ferenc Művelődési Központ 2092 Budakeszi, Fő utca 108. Jegyek elővételben 2.800 Ft az előadás napján 3.200 Ft.

Megosztom a cikket