Zenei misszió gyermekeinknek – cérnahangversenyek

 

A Cérnahangverseny Alapítvány évek óta, elsősorban Budakeszi város és a térség részére szervez gyermekhangversenyeket. A Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban tartott koncerteket a helyi iskolások, óvodások és szüleik, pedagógusaik mellett, egyre többen látogatják a szomszédos településekről, sőt Budapestről is.

A kezdeményezés mára igényes sorozattá nőtte ki magát és több száz gyereknek és szüleiknek ad élményt, játékos tanulást és találkozást a komolyzenével, népzenével, jazzel. A koncerteket számos szülő, intézményvezető, budakeszi polgár, pedagógus kolléga és diák önzetlen segítsége is támogatja. A kezdeti hangszer bemutatók mellett, ma már kisoperai, színpadi előadások, nagyobb együttesek is szerepelnek az előadásokon.

Az őszi sorozatot, a világhírű Bohém Ragtime Band jazzegyüttes nyitotta meg, majd Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész gasztronómiai koncertje folytatta. Sok vidámságot hozott nekünk a jazzegyüttes közös énekléssel, tánccal és kóstolgatás színesítette a novemberi gasztrokoncertet. Márciusban és áprilisban a két fúvós hangszercsoportot fogjuk megismerni, neves zenekari művészek közreműködésével.

A felnőtteknek is szervezünk hangversenyeket a budakeszi Rathauskellerben, február 17-én doktorok muzsikáltak: főorvosok, gyógyszerészek művészi szinten. Ennek az estnek a díszvendége dr. Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész volt.

 

Mára a koncertek feszegetik a rendelkezésre álló pénzügyi és humánerőforrás kereteket. Amennyiben lehetősége engedi, kérjük támogassa adója 1%-val ennek a kultúrmissziónak a megmaradását városunkban.

 

Cérnahangverseny Alapítvány

Adószám: 18514357-1-13

Bankszámlaszám: 10918001-00000128-58030012 Unicredit Bank

cernahang@gmail.com

Koncertek: Facebook/Cérnahangverseny Budakeszi

 

Szalóczy Dóra

Cérnahangverseny Alapítvány

Megosztom a cikket