Világbajnok a pátyi diák

A pátyi Bocskai István Magyar?Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója, Cserveni Fanni a Szentpéterváron rendezett junior tánc formációs világbajnokságon csapatával első helyezést ért el.

 

Idén 2013. november 2-án Szentpéterváron rendezték meg az akrobatikus rock and roll világbajnokságot, amelyen 3 magyar junior lányformáció indult. Csütörtök délután indultak repülővel, és éjszaka érkeztek meg a híres orosz nagyvárosba. Három napuk volt a városnézésre. Sokat sétáltak, és megnézték a híres látnivalókat: az Auróra cirkálót, a Téli palotát, a Péter-Pál-erődöt, az Ermitázs múzeumot és a Vérző Megváltó-templomot.

 

A világbajnokságot Európa legnagyobb fedett csarnokában rendezték. A verseny napján háromszor kellett táncolniuk. Mindegyik nagyon fontos volt valamiért. Az elődöntő azért, mert meg kellett tudniuk, hogy milyenek első látásra azzal a kalózos koreográfiával, amit idén nyáron tanultak meg. A középdöntő azért folt lényeges, mert ott már nincs reményfutam. Harmadszor pedig azért, mert az a döntő, az utolsó tánc, itt már nincs több esély! Mindenesetre sikerült mind a három futamban a lehető legtöbb pontot elérniük! Ezzel meg is nyerték a világbajnokságot, ami nemcsak az egyesületüknek, hanem az egész magyar táncsportnak is kiemelkedő siker.

 

Az eredményhirdetéskor mindannyian izgultak, s amikor kimondták a 2. helyezett csapat nevét, az hihetetlenül felszabadító érzés volt, hiszen kiderült: ők lettek az elsők! Az edzőjük rögtön odaszaladt hozzájuk, hogy gratuláljon, és velük együtt állt fel a dobogó legfelső fokára meghallgatni a tiszteletükre játszott magyar himnuszt.

 

A verseny után nagyon sokan gratuláltak nekik, még a médiában is szerepeltek. ?Nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a csodálatos élménynek!? ? lelkendezett Cserveni Fanni 7. a osztályos bocskais diák.

 

 

 

 

 

 

Szabó Tibor Mihály

Megosztom a cikket