Versenyképes, egységes ország lettünk

Illusztris vendégek tisztelték meg a Fidesz?KDNP lakossági fórumot: Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, illetve Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes, aki emlékeztetett: sikeres 4 évet hagyunk magunk mögött, melynek eredményeképpen versenyképes, egységes ország lettünk.

 

Ohr Alajos, önkormányzati képviselő, a Fidesz?KDNP budakeszi frakcióvezetője köszöntötte a megjelenteket: ?Ha lehet hinni a közvélemény-kutatóknak, ezt a választást meg kell nyernünk!? Természetesen, nem a közvélemény-kutatást, hanem a választást kell megnyerni, amely minden esetben a demokrácia ünnepe.

Ezúttal jóval nagyobbak a választókerületek, és köztudomású, április 6-án Csenger-Zalán Zsolt fogja megmérettetni magát. Emlékezzünk a 2010-es ígéretünkre: kis győzelem – kis változások, nagy győzelem – nagy változások. A Jóisten akaratából nagy változások történhettek (a teljesség igénye nélkül: rezsicsökkentés, a határokon kívül rekedt testvéreink választójoga, a családok támogatása stb.). Most egy fő ígéretünk van: folytatni szeretnénk, folytatni fogjuk, amit eddig elkezdtünk.

 

„Mi, budakesziek 4 éve is a nemzeti összefogásra, a nemzet egyesítésére, egységesítésére szavaztunk.” – jelentette ki dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony, a helyi Fidesz vezetője. Az ország lakosságának a 2/3-a erre az irányvonalra, a fejlődésre, az ország új irányba fordítására szavazott. A négy évvel ezelőtti önkormányzati választáson az volt a szlogenünk: Bizonyítani fogunk! Sikerült Budakeszit fejlődési pályára állítani. Több fontos pályázat a kormány segítségével, támogatásával volt sikeres. Gondoljunk csak a Budakeszi Városháza felújítására, átépítésére; a Fő téri park megszépülésére; a Pitypang Sport Óvoda bővítésére; az idősek napközi otthonának felújítására; az ifjúsági bűnmegelőzési program beindítására; az új, 48 férőhelyes bölcsőde építésére; a 3,7 Mrd Ft értékű szennyvíztisztító- és csatornahálózat építési pályázatára. Ez utóbbi beruházás 2014 áprilisában kezdődik, és 2015-ben fog megvalósulni. Mindez 5 Mrd Ft értékű beruházás, ami településünknek 455 M Ft önrészbe került. Köszönet érte a kormánynak és a képviselő úrnak.

Kiemelten gondozzuk a város legfontosabb közterületeit: pl. a Fő utca felújítása a napokban fog befejeződni (közel 2 km-es út újult meg hat buszmegálló párral), megújult a Fő utcai park, a Dózsa György tér. Tavaly 1000 m2 út kátyúzása valósult meg.

Ezeknél a beruházásoknál nagyban segített az a tény, hogy a kormány átvállalta városunk teljes adósságállományát. Ezért tudtuk kiírni a járda pályázatot, amelynek során 9000 m2 járda újult meg, valamint ezért tudtunk 23 önszerveződő közösséget támogatni.

2013. január elsejétől Budakeszi járásközpont lett, ezzel a térség vezető településévé lépett elő.

„Köszönjük, hogy bizalmat szavaztak 2010-ben nekünk. Kérjük Önöket, ezután is támogassanak bennünket!” -fejezte be a beszédét a polgármester asszony.

 

Csenger-Zalán Zsolt, képviselőjelölt először röviden bemutatkozott: 57 éves, két lánya van, mérnök-közgazdász végzettségű, németből és angolból középfokú nyelvvizsgája van. 1987-től a Budapest XII. kerületi MDF megalakulása körül bábáskodott. „Naivitás volt azt hinni, hogy az 1990-es MDF-győzelem után a kommunisták balra el!” – jelentette ki. 2004-ben – Orbán Viktor felkérésére – a Pest megye 3. sz. választókerület elnöke lett. A 2006-os választásokon az első fordulót megnyerte, a másodikban 1%-kal kapott ki Keller Lászlótól. 2010-ben viszont 30%-kal legyőzte ellenfelét, bekerült a parlamentbe, a külügyi és a nemzetbiztonsági bizottság tagja. 2010 októberétől Zsámbék polgármestere.

2010-ben, nyolc év  „országdúlás” után vette át a kormányzást Fidesz-KDNP-kormány. Magyarország elképesztő állapotokat mutatott (83%-os szinten állt az államadósság, a túlzottdeficit-eljárás miatt számos uniós pályázati pénztől elestünk, 250 ezerrel nőtt a munkanélküliség, 2009-ben 7,5%-kal csökkent a gazdasági teljesítményünk egy év alatt stb.). És mi történt azután? Hál’ istennek, talpon maradtunk, más országoknak is példát mutatva. Visszafizettük az IMF-hitelt, amit elődeink oly gyorsan elköltöttek. Közben az államadósság hiánya fokozatosan csökkent: még 2010-ben 4,2 volt, azóta minden évben 3% alá szorítottuk. Ezzel párhuzamosan leszorítottuk az inflációt, ma gyakorlatilag 0%. Jelentősen csökkentettük a jegybanki alapkamatot, a 7,6%-os mutatót 2,7-re! 260 ezer új munkahelyet teremtettünk, ebből kb. 100 ezer a közmunkás. Ezért állandóan támadnak bennünket, csak nem értjük, hogy miért. Ma ezek az emberek 51 ezer Ft nettó fizetést kapnak (nem tartják két kezüket a segélyért), a családi adókedvezménnyel ez lényegesen több is lehet.

Összességében: növekvő pályán van a gazdaság. Hozzá mertünk nyúlni a „szent tehénhez”, a pénzügyi szektorhoz (szektorális adók, bankadó).  Ennek következtében kaptunk hideget, meleget, de megvalósulhatott a közteherviselés. Ma már egyre többen, korábbi bírálóink közül, követnek bennünket.

Leginkább Alaptörvényünkre vagyok büszke, a teljesen új közigazgatási rendszer kiépítésére, valamint arra, hogy a határainkon túli magyarok de jure is magyar állampolgárok lettek. A legbüszkébb arra vagyok, hogy ezt a kormányt én is támogattam.

„Programunkról: egy szóval: folytatjuk, ha két szóval, udvariasabban fejezzük ki: folytatni szeretnénk!”

„A Fidesz előnye az ún. baloldallal szemben, hogy van egy olyan jövőképe, amiben mindannyian hiszünk. Egy olyan Magyarországban hiszünk, ahol a munka, az érdem alapján lehet előrejutni, ahol a tehetség kibontakozhat, ahol a becsületes, jóravaló emberek ki tudják bontakoztatni tehetségüket. Az ún. baloldalt egy dolog tartja össze: Orbán Viktor gyűlölete. Márpedig gyűlöletre nem lehet építeni” – kezdte beszédét Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Most sem csak a jobboldaliak támogatására számítunk, hanem – mivel mindenkinek jót szeretnénk – mindenkiére. Mi nemzetben gondolkodunk, félretéve a félreértéseket, a vitákat, a fő ügyekben nincs helye a széthúzásnak.

2010-ben az egész nemzetnek kellett győzedelmeskednie, 2014-ben is ugyanez a feladatunk. 260 ezerrel több embernek biztosítottunk munkát. Folytatjuk: 10 év alatt egymillió új munkahelyet fogunk teremteni. Hogy több pénz maradjon az embereknél, bevezettük az egykulcsos adórendszert.

Többször segítettük a devizahiteleseket végtörlesztéssel, árfolyamgáttal, az ócsai lakópark felépítésével; ezekkel kb. 350 ezer családnak segítettünk. Még így is több százezer ember vár segítségre.

Bevezettük újból a szocpolos támogatást, kiszélesítettük a gyerekek után járó adókedvezményeket. Szintén a családosoknak segített elsősorban a rezsicsökkentés.

A felsorolt ügyek nem jobb- vagy baloldali ügyek, hanem nemzeti ügyek. Ezen lépések támogatásával is létrejöhet a nemzeti egység.

2004-ben az ?országdúlók? leállították az Új Széchenyi Tervet és az otthonteremtési támogatást. 2006-ban Magyarország produkálta a világ 2. legnagyobb államháztartási hiányát.

Most 2,7%-os a gazdasági növekedés, 6%-os az ipari termelés növekedése, 10%-os az építőipar növekedése.

Most mindenfélét ígérnek ezek a ?jól öltözött úriemberek?: többek között 100 000 Ft nettó minimálbért. Tényleg? Hogy ez eddig nem jutott eszükbe!

„Az április 6-ai választáson felhatalmazást kérünk, hogy folytathassuk a megkezdett munkát, és erős ország maradjunk, ami minden polgárának megadja a gyarapodás lehetőségét” -fejezte be beszédét a miniszter úr.

A beszédek elhangzása után a Buda Környéki televízió külön is kérdezte a miniszter urat: Hogyan értékeli az elmúlt 4 évet?

„Alapvetően nagyon küzdelmes, de nagyon sikeres 4 évet hagytunk magunk mögött. A 2/3-os többség birtokában versenyképes, egységes ország lettünk, magas a gazdasági fejlődés. Új alkotmányunk van és új sarkalatos törvények, megújult a magyar jogrendszer, közigazgatási reformot hajtottunk végre. Kiemelten védjük nemzeti érdekeinket, jelentős vonulat a keleti nyitás politikája” – összegezte az elmúlt négy évet Navracsics Tibor.

Természetesen maradt feladat elég, de ezzel már a kialakított rendszert kell finomítanunk, konszolidálni az eredményeket.

Ne felejtsük el: idén az országgyűlési választásokon kívül még két választást is lebonyolítunk: május 25-én az EU-képviselői, októberben pedig az önkormányzati választások lesznek. Ott is jól kell szerepelnünk!

 

Szabó Tibor Mihály

Fotógaléria itt.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket