Kick-boxos marketinges

Egy vadgazdálkodási mérnök 35 éves korában elhatározta: elkezd kick-boxozni. Akkor mindenki megmosolyogta, ma mindenki megsüvegeli.

 

(Ha esetleg valaki nem tudná: a kick-box a japán karaténak az USA-ban továbbfejlesztett változata; ökölvívás, amelyben az ellenfél lábbal is támadható.)

Mezei János, a Budakeszi Vadaspark marketing és kommunikációs vezetője eredetileg vadgazdálkodási mérnök. Az állatok szeretete predesztinálta a szakmaválasztását. A kick-box az utóbbi két és fél év óta tartozik mindennapjaihoz. A különböző küzdősportok mindig közel álltak hozzá. Százhalombattán, ahol lakik, felkeresett egy kick-box edzést, s rögtön beleszeretett. Az edzések a fizikai állóképességre vannak kihegyezve. A heti 2 edzés nem elégítette ki, így szinte mindennap kiegészíti egy kis futással, súlyzózással, úszással.

A kick-box lényege az ősi japán hitvallásra épül: felkészültség, koncentráció, az alázat. Mindezt a való életben, a munkájában is tudja kamatoztatni. Akkor tud a munkában is a maximumot kihozni magából, ha jól felkészül a feladatra, koncentrál rá.

 

Az eredmények hamar jelentkeztek. Legutóbb a Slovak Open c. versenyen 11 ország, 51 klub 650 versenyzője közül második lett!

Hitvallását így foglalta össze: ?Ha valamit csinál az ember, azt nem lehet csak úgy csinálni, hanem csak komolyan, teljes elszántsággal.?

Észrevehetően nőtt a tekintélye barátai, munkatársai között.

Azon sem csodálkozhatunk, hogy rengeteg kisebb-nagyobb sérülést szed össze edzés közben vagy éppen egy versenyen. Kicsire nem adunk…

A következő megmérettetés április elején az Austrian Classic verseny lesz, amin a világ összes jelentős kick-boxosa részt vesz. A kihívás nagyon fontos, de időnként szükséges a visszacsatolás: hol tart az ember, hogy állnak a többiek.

A versenynek úgy megy neki: nem a győzelem a fontos…

 

Szerkesztőségünk mindenesetre gratulál a kiváló eredményekhez!

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Kapcsolódó cikk:

Nemzetközi kick-box siker

Megosztom a cikket