Útjára indult az Ultramarathon

A bécsi Práter (Ernst- Happel Stadion) Stadionban reggel 9:00 órakor eldördült a rajtpisztoly és ismét útjára indult az 5 napos Bécs ? Pozsony ? Budapest Ultramarathon.

 

 

 

Az egyéni futók mellett több százan indultak útnak a váltó csapatok képviselői is. Az első nap mindig a legnehezebb, hiszen több, mint 90km-t kellet teljesíteni a versenyzőknek egy iramban. A versennyel párhuzamosan helytörténeti kerékpártúrára is sokan beneveztek, akik a teljesítmény teljesítése mellett a helyi települések vendégszeretetéből és a táj jellegű frissítőkből is kaptak ízelítőt. Az első nap már rögtön 2 európai fővárost is érintettek a résztvevők, hiszen a befutó ma Pozsony volt. A mezőny holnap reggel indul Pozsonyból és folytatódik az ultramarathon. Az első éjszaka mindig sorsdöntő, hiszen most derül ki ki tudott kellően regenerálódni, hogy ezt a hihetetlen fizikai és lelki terhelést tovább tudja folytatni.

 

Nemzetközi Félmaraton

A Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon zárónapján október 23-án megrendezésre kerülő Nemzetközi Félmaraton remek alkalmat nyújt mindenkinek, hogy csatlakozzon a mezőnyhöz. Budakesziről a Knáb János utcai Általános Iskolából  Budapestre  vezető 21,1 kmnemcsak a BBU 5 napos versenyén rajthoz állókat várja, hanem azokat is, akik kizárólag a Félmaraton teljesítésére vállalkoznak. Nemzeti ünnepünk reggelén a Knáb János utcai Általános Iskolában 7:00 órától van lehetőség nevezésre és a  rajtszám felvételére. Rajt: 09.00!

A BBU Nemzetközi Félmaratonon az abszolút 1-3. helyezetteket nemenként díjazzuk, valamint a férfiaknál a 45-55 életév, illetve 55 év feletti, nők esetében 40-50 életév illetve 50 év feletti korcsportok győztesei részesülnek külön díjazásban.

 

Szilágyi László/bbu.hu

 

 

Kapcsolódó cikk:

Polgármesterünk az olimpikonokkal futott

Megosztom a cikket