Újabb segítség a gyermekes családoknak

Városunk önkormányzata szeretné megkönnyíteni a gyermeket nevelő szülők helyzetét, ezért megnyitja a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Budakeszi feladatellátó helyét (más néven: nevelési tanácsadót). A Híd Családsegítő földszintjén, a Fő utca 103.-ban fog működni ez a szolgáltatás.

 

Nem kell tehát Budaörsre járni, ha gyógypedagógiai, szakértői beutalóra vagy szakvéleményre van szükség a gyermekkel kapcsolatban. A logopédiai munka továbbra is az iskolában és az óvodákban folyik. Helyben elérhető lesz a gyermek fejlődését elősegítő tanácsadás, a család nevelési funkcióinak erősítését szolgáló konzultáció és a pszichológiai segítségnyújtás szülőknek, pedagógusoknak. A gyermek egyéni és csoportban történő fejlesztése is megtörténhet itt. A pedagógiai szakszolgálat állapítja meg, szükséges-e további szakértői vélemény, javaslatot tesz óvodai, iskolai fejlesztő nevelésre, pályaorientációs beszélgetést folytat az érintett fiatallal és a szülőkkel.

Összehangolja az intézményi pszichológusok munkáját.

A kiemelten tehetséges gyermekeknél korai tehetségazonosítást végez, támogatja személyiségfejlődésüket.

A 0 és 18 év közötti gyermekek, fiatalok vagy az ennél idősebb, de még  középiskolába járó tanulók problémáival lehet a szakszolgálathoz fordulni.

A rendelésre időpontot kell kérni, a munkatársak minden esetben egyeztetnek a szülőkkel.

Az elérhetőségek: tel/fax: 23 415-400, 23 428-300, 20/349 36 60, www.borsnevtan.hu.

A nagy gyermeklétszámra tekintettel heti 42 óra rendelési időt kapott a város. Ez is előrelépés, mert pedagógusaink korábban kevésnek találták a fejlesztésre szolgáló órakeretet és a fejlesztő pedagógusok számát.

A szakszolgálat kialakítását a BVV Kft. végezte, az önkormányzat 1 147 750 Ft-ot biztosított az átalakításra, ami be is fejeződött határidőre.  A fejlesztő munka megkezdődhet, már csak néhány apróság szükséges, ami otthonossá varázsolja az új intézményt. Az ünnepélyes átadás november 27-én 16.00 órakor lesz, erre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Reméljük, ezzel is javítjuk gyermekeink esélyét a boldogulásra.

 

Bakács Bernadett

Megosztom a cikket