Újabb egészségvédő program a BÖT településein

A cél szoros együttműködésre ösztönözni a szakellátást, az Egészségfejlesztési Irodákat, valamint a területi és települési önkormányzatokat a lakosság egészségi állapotának javításáért.

Az egészségtudatosságot támogató tevékenységbe a CBA is bekapcsolódott, társadalmi szerepet vállalva a lakosság egészségi állapotának javításáért.  A vásárlók egészséges élelmiszer választását azzal igyekeznek ösztönzi, hogy az üzletben frekventált helyen dietetikus által összeállított „egészségpolc”-ot helyeztek el. Az itt található termékek elsősorban a programban részt vevő gyerekeknek és szüleiknek nyújtanak segítséget az egészséges reggeli termékek, nyersanyagok, főzési alapanyagok, nassolnivalók kiválasztásában. A karácsony közeledtével szórólapok is lesznek kihelyezve, amelyeken gyakorlatias tanácsokat, praktikákat, egészséges recepteket olvashatnak a vásárlók. Az „egészségpolc” kínálata folyamatosan megújul majd az aktualitásoknak megfelelően.

A „Három generációval az egészségért” programban drámapedagógiai-pszichológiai foglalkozásokat is tartanak a gyermekek számára, melyek lényege, hogy térben és időben eltávolítva foglalkoznak olyan problémákkal, amik érintik az adott korosztályt. Meséken, történeteken keresztül dolgoznak fel szorongáskeltő helyzeteket és találnak rá közösen megoldást, de lehetőség van igény szerint a csoportban felbukkanó szorongáskeltő helyzetek vagy problémák egyéni megközelítésére is, ha szükséges. A játék alatt megoldott problémák igazi tapasztalatokká válnak, amik később segítik a boldogulásukat a való életben. A csoportok több korosztályban indulnak, az adott korosztálynak megfelelő tartalommal és nyelvezettel rendelkező történeteket dolgoznak fel a szakemberek segítségével. Fontos eleme az egészségmegőrző programnak, hogy az állóképesség javítása-, a rendszeres fizikai aktivitás- és a sport népszerűsítése érdekében a résztvevő testnevelő tanárok is kiemelt szerepet vállalnak.

 

 

 

 

Megosztom a cikket