Töltött káposzta

A disznótoros töltött káposzta egy tipikus magyarországi sváb étel.

 

 

 

Hozzávalók:

1 kg kolbászhús

25 dkg rizs

1 kg savanyú káposzta

2 hagyma

(18 – 20 savanyított káposztalevél)

2 babérlevél

15 – 20 szem egész bors

1 + 1 ek zsír

1 ek liszt

2 kk só

2-3 gerezd fokhagyma

1 pohár tejföl.

Elkészítés:

1. A savanyúkáposztát kimossuk, és egy nagy fazékba tesszük.

2. A rizst puhára főzzük, és lecsepegtetjük (használhatunk gyors rizst is).

3. A hagymát finomra vágjuk, és egy kanálnyi zsíron üvegesre dinszteljük.

4. Összegyúrjuk a húsmasszát, a rizst, a párolt hagymát és vizes kézzel gyerekökölnagyságú gombócokat formálunk.

5. A gombócokat beágyazzuk a káposzta közé, és felöntjük mintegy 6 deci vízzel. Beletesszük a babérlevelet és a borsot, és lefedve, lassú tűzön mintegy 2 órán keresztül főzzük.

6. A végén kiszedjük a gombócokat, és berántjuk a zsírból, lisztből és finomra vágott fokhagymából készült rántással.

7. Visszatesszük a gombócokat, és még egyszer összeforraljuk. Tejföllel és puha kenyérrel forrón tálaljuk.

Megosztom a cikket